En fantastisk dag kräver ett fantastiskt slut. Med detta recept säger jag over and out for today.
Till 4 portionsformar behöver man:
200 g blåbär
1 tsk sukrin
Fördela bären i formarna och strö över sukrin. Kan självklart uteslutas för den som vill.
50 g smör
50 g mandel
50 g hasselnötter
1/2 msk sukrin
2 msk linfrön
1 msk sesamfrön
2 msk riven kokos
(1 tsk sukrin)
Grädde
Kesella
Vaniljpulver (Vanilla Bourbon)
Kör mandel, hasselnötter, linfrön, sesamfrön i mixer så att det blir grovhackat. Lägg över i en skål och blanda ner kokos och sukrin. Klicka ner smöret och blanda allt till en smet. Fördela nöt-crunchet över blåbären (strö över 1 tsk sukrin fördelat på de 4 formarna om du tycker att det är lönt ;). ) Ställ in i 200 grader ca 15 min. Passa så att det inte bränns, om så är fallet- täck med ugnsfolie. Servera med vispad grädde smaksatt med Vanilla Bourbon, alternativt hälften grädde - hälften kesella. Sukrin kan självklart uteslutas ur alla moment.
Nyttigt - check!
Himmelskt - check!
Mäktigt - check!
Den här skall jag absolut testa!!!