Hur man blir bättre på armhävningar

Jag vet inte vad ni säger, men själv älskar jag dom! Gillar att man känner sig stark och det ser bara sjukt coolt ut när en tjej kan göra flera stycken på tårna, som om att det inte bekom henne det minsta. Girlpower! Hur gör man då för att bli the queen of push-ups? Finns säkert många bra sätt, men jag vill dela med mig av ett tips som har funkat bra för mig själv.

För att bygga upp styrkan i armar och bröst ska man fokusera på den negativa (excentriska) fasen i armhävningen, det vill säga när man är på väg ner mot golvet. Är man helt otränad, eller om man ännu inte kan göra push-ups på tårna, börjar man såklart med att göra excentriska armhävningar på tårna. Tricket är - att låta det excentriska momentet ta tid, uppemot 10 sekunder och sedan trycka sig snabbt upp till utgångsläge. Genom att fokusera på den negativa fasen kommer musklerna att brytas ner mer, vilket här är positivt eftersom vi vill uppnå större och starkare muskler. Läs mer om excentrisk styrketräning här.

Översta videon kör vi på knäna, för dom som är nybörjare och ännu inte hunnit bygga upp styrkan i armar och bröst. På detta sätt lärde jag mig göra ”riktiga” armhävningar på tårna.

This video är för dom som redan kan göra armhävningar på tårna, men som vill kunna göra ännu fler 😀

Armhävningar på knäna i all ära, men det är något speciellt med att kunna göra the real deal. Idag klarar jag 30, men målet är 50. Får se när jag kan tänkas landa där.

En reaktion till “Hur man blir bättre på armhävningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *