LCHF kanelbullar

Räcker till 10-12 bullar

4 ägg
2 msk sukrin
1 dl kesella
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötmjöl (arman prana)
2 msk fiberhusk
1.5 tsk bakpulver
1 tsk hel kardemumma (stöt i mortel)
25 g smör

Fyllning
50 g väldigt mjukt och rumstempererat smör
1 msk kokosfett
0.5 tsk hel kardemumma (stöt i mortel)
1 msk kanel
0.5 tsk vanilla bourbon
1 msk sukrin

15-20 mandlar
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin poröst. Tillsätt sedan kesella och smält smör och vispa lite till. Stöt kardemumman och blanda sedan ihop alla torra ingredienser. Vänd ner dessa i äggsmeten och blanda väl. Låt svälla 10 minuter. Häll ut degen och kavla ut den mellan två bakplåtspapper. Jag gillar att kavla ut degen tunt, men kom ihåg - ju tunnare du kavlar ut den, desto kladdigare och meckigare blir det att få till bullarna 😉 Det är en fin balansgång det där. När du kavlat färdigt, så dra av det översta pappret och bred på fyllningen. Börja sedan rulla ihop degen till en rulle. Man får liksom fösa degen med hjälp av en slickepott. Lite drygt, men värt besväret. Skär sedan degen i 10-12 bitar och lägg i bullformar. Pensla bullarna med ägg och strö över hackad mandel. Grädda i 15 min, höj sedan värmen till 200 grader och slå på grillfunktionen på ugnen. Grädda ytterligare 3-4 min.

Smaken och doften av kanelbulle finns definitivt där. Konsistensen är lite svampig - men det ”stör” liksom inte. Jag är nöjd, hoppas du också blir det. Enjoy!

 

En reaktion till “LCHF kanelbullar

  1. Spännande! Det här sparar jag till senare! 🙂
    Håller med om att det varit ett jädra jidder om kanelbullar!
    Jobbade en sväng på Espresso House igår och jag kan säga det att det gick åt bullar… huuur många som helst! Fler kom dessutom in och sade glatt att de redan klämt 2-3 stycken. 🙂 Undrar hur många bullar hela Sverige sammanlagt klämde igår… några miljoner troligtvis. Väldigt bra försäljningsknep det här med speciella ”matdagar”! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *