Vill ha!

Dags att unna sig lite. Har varit ganska dåligt med detta på senare, men nu är det dags:) ”Vegomyten” och ”Konsten att äta, träna och må bra” är böcker som jag länge velat läsa är beställda - check! Även dags att fylla på lite LCHF vänliga basprodukter, som kokosnötmjöl, kokoschips och mandelmjöl. Tänkte även prova en naturlig tandkräm. Why you wonder? Jo, har precis fått lära mig att flour - som finns i typs all vanlig tandkräm inte är något bra. Det hämmar upptaget av jod, och jod behövs bland annat för att upprätthålla en bra ämnesomsättning och hindrar oss från att få struma. Om man äter lågkolhydratkost stoppar man inte i sig saker som fräter på emaljen, dvs flour blir (helt) onödigt. Känner ändå att jag måste grotta ner mig i ämnet, när tillfälle ges.

Får nu sätta mig ner och vänta snällt på mina paket. Känner mig som en otålig unge på julafton

Vill ha vill ha vill ha NU!

10 reaktioner till “Vill ha!

 1. Vegomyten är verkligen intressant och klart tankeväckande. När jag läste den åt jag redan så mycket ekologiskt som möjligt och verkligen inte vegetariskt men den gjorde mig ännu mer övertygad om att det är det rätta. Den andra boken verkar också intressant!

 2. Jag tyckte också Vegomyten var väldigt bra men fy vilken dålig svensk översättning det är. Fruktansvärd. Jag ska köpa den på engelska och läsa den igen har jag tänkt men inte kommit mig för än.

 3. Konsten att äta, träna och må bra, dunderbra och intressant bok!! 🙂 Har den i bokhyllan, men på engelska och CHEK är en riktigt intressant snubbe (han också)! Även om han ibland kan vara lite väl fyrkantig och lite väl spetsad för min smak 🙂
  Ser fram emot dina åsikter och tankar när du läst boken!!
  (Sjukt bra smak ch intressen du har för övrigt! 😉 )

 4. Att avstå flourtandkräm verkar överdrivet. Använder du joderat salt och äter fisk lär det gå bra. Flourets negativa påverkan på jodupptaget är nog minimalt, och du kan ju spotta ut vid tandborstning och floursköljning!

  1. Så är det kanske, men var och en gör ju som den själ vill 🙂 Flour är ju dessutom ett gift, och det känns ju dumt att stå och borsta tänderna med detta när man försöker leva ”clean”

 5. Fluor är faktiskt ganska skadligt, så jag tycker inte det är överdrivet att låta bli. Sen är det ju dessutom helt onödigt när man äter lågkolhydratkost, då det trots allt är socker som bidrar till karies.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *