I don´t eat majsmjöl, sojamjöl och gluten

I´m a carnivore! Not a rodent 🙁

Varför stoppar man säd, majs och gluten i kattfoder? För att det är billigt att producera såklart. Själv har jag alltid köpt ”finfoder” hos veterinären, för det ska ju vara lite bättre….Jodå så att ehh….

Huvudingrediens: mald majs, malt ris….

Har aldrig hört talas om en bonde som fått majsskörden förstörd av katter….”- Jo, de va ju ett tjugotal katter va som jau fann siddandes där ude va o di hade nock hunnit tugga i sig majs till ett värde av ja, säkert tolvtusen spänn.”

Nä majs, sojabönor och ris känns inte som om det hör hemma i kattmat.

Blev tipsad om ett märke som heter Carnia Lynx.

Vi tror att naturen har mycket att lära oss och borde fungera som inspirationskälla. Därför har vi försökt att göra ett kattfoder som innehåller vad din katt skulle ha ätit i vilt tillstånd. Det som framför allt utmärker en katts matvanor är att den är en köttätare. Av den anledningen har vi gjort ett foder där 86 % av råvarorna är animaliska. Av allt protein i Carnia LYNX® är minst 96% animaliskt och av allt fett är minst 99% animaliskt. Anslut dig i vår kamp för att katter ska äta artegen föda.

Någon som har testat?

 

 

16 reaktioner till “I don´t eat majsmjöl, sojamjöl och gluten

 1. Vet inget om just katter men min hund har jag varit väldigt bestämd med. En hund ska äta kött och hade jag haft möjlighet hade han blivit matad med rent kött varje dag och inget annat.

  Tyvärr finns inte den möjligheten och därför matar jag honom med Standard Original (http://www.standardprodukter.se)
  För hundar finns även en väldigt bra blogg om vad en hund bör äta: http://helahunden.wordpress.com/

  Jag hoppas du hittar något liknande för din katt!

 2. Pengar styr mycket……. och alldeles för många gånger på ett väldigt mycket mindre smickrande sätt!

 3. Skrev ett inlägg om exakt detta för ett par månader sedan. Köpte Carnia o gav kisse… tyvärr är hon tok-allergisk mot något i Carnian så hon fick kala fläckar o kliande utslag i hela huvudet o på halsen. Vi gav upp… nu äter hon iofs Royal Canin, bästa av det sämsta så att säga…

 4. jag hade en katt som oxå var allergisk mot foder som innehöll för spannmål. Köpte ett allergifoder på djursjukhuset, men efter ett tag blev det dels dyrt då jag hade två katter som åt samma foder och besvärligt att handla då det låg en bra bit bort. Fick hjälp på en djuraffär att ersätta det m ett liknande foder som hade högt köttinnehåll och det funkade precis lika bra. Har tyvärr ingen erfarenhet av fodret du har nu men du kan ju köpa en liten påse och testa först. Lycka till!

 5. Våra katter äter och njuter Carnia. Den ena katten har slutat att prutta som var ett problem förut. Kattmaten är dyr men det går mindre katmat.

 6. Har själv funderat på att börja BARF’a både min hund och mina katter…det är ju mest förvaringsmöjligheterna som känns som ett hinder nu. Hittade den här sidan på nätet - det kanske kan vara nåt?.. Just nu kör jag med Iams, högprotein, men min katthane har blivit sjuk och måste nu få mera bara rent kött/ren fisk… får se om han repar sig

 7. Ja…kanske ska skicka med länken också då!:-)http://www.enskedehk.se/kattfoder.html

 8. Har du provat Orijen kattmat? Finns även hundmat. Kollade på Pedigree dental sticks som ska vara bra för hundars tänder och innehållet var typ: spannmål (ospecificerat) och köttbiprodukter. Bara eeeeeh.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *