Vitt, sött och livsfarligt

I´m talking about sugar. I fredags satt jag med på en föreläsning av Tore Perssons. Han jobbar som överläkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm och jobbar med svårt cancersjuka människor. Föreläsningen handlade om socker - och i vilken mån det påverkar vår kropp och vår hälsa. Jag tänker inte gå närmare inpå det idag. Ämnet är så stort så jag vet inte riktigt var och hur jag ska börja. Jag kan bara säga att ämnet berör i allra högsta grad. Fler och fler börjar så smått se sambandet mellan ett högt sockerintag och sjukdomar som relaterar till detta - cancer och diabetes typ 2 för att nämna några. Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författare pratade idag om just detta på P1. Listen to it! Det tar bara 7 minuter och förhoppningsvis väcker det några intressanta tankar hos dig.

http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4252236

Vill man veta mer kan man ju alltid beställa hennes nya bok ”Ett sötare blod”.

 

2 reaktioner till “Vitt, sött och livsfarligt

    1. Har varit inne på hans blogg ett par gånger. Hade glömt av den här boken. Tack för tipset, lägger till den på min ”att köpa” lista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *