Med smak av pepparkaka

I ugnen - en plåt nullsmaksatt med kanel, ingefära och kardemumma.

Ute ur ugnen - ett slags pepparkaks skorpor. Lite torra (det blir så när man bakar med kokosmjöl), men med smör på - helt okej.

Jag är helt såld på pepparkakskryddor! (Har det tom i kaffet ju). Är det någon som sitter på ett bra LCHF recept med dessa kryddor - please share with me.

9 reaktioner till “Med smak av pepparkaka

 1. Den gröten är väldigt god!

  http://primalisten.com/2012/08/30/recept-pepparkakegrot/

  /Markus

   1. Har nu testat pepparkakskakan! Mycket god, speciellt tillsammans med färska hallon och kesella. Ska slå två flugor i en smäll och rulla bollar av det lilla som finns kvar (för den var onekligen lite besvärlig att äta, kanske måste den stå i frysen längre än ett par timmar).

 2. Men va är de för recept på de runda ”kakorna” ser gott ut 🙂

  vill testa.. 🙂

  1. Sådär goda bara. Rörde ihop 100 g smör, 1 dl mandelmjöl, 1 dl kokosmjöl, 1/2 dl pofiber, 1 ägg, 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och 1 tsk ingefära. Rullade degen till en rulle och skar till 15 runda skorpor. Gräddade dom 12 min i 200 grader. Som sagt - torrt, men med smör på så 🙂

 3. Vilka smaskiga fröknäcken! Jag älskar också pepparkakskryddor ❤ Testa att ha dem i morgonomeletten om du inte redan gjort det.

  1. JOdå, det är redan gjort 🙂 Fast jag brukar blanda 2 ägg och en halv deciliter keso i en stekpanna. Ner med lite smör och pepparkakskryddor. Blanda runt och steker på till önskad konsistens -gillar ganska fast. Häller på lite frön, äter och njuter <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *