De har satt sina barn på LCHF diet…

Rubriken tagen från Aftonbladet Hälsa. Om vi bortser för ordet diet och väljer ordet kosthållning har jag inga som helst problem med den här rubriken. Vilka kloka föräldrar som har gjort valet att servera sina barn riktig mat - utan tillsatser och skit! Hade jag haft några egna hade jag gjort exakt samma sak. If this isn´t love, Idon´t know what is.

TV3 visar ikväll en dokumentär om detta som jag garanterat kommer sitta fastklistrad framför. Barnläkaren Claude (McDonalds) Marcus, samt professor Charlotte Erlanson-Albertsson - som för övrigt represrenterar nejsidan, hävdar att det inte är bra med så mycket protein (fel, eftersom LCHF inte betyder mer kött) och fett (suck!)

Intressant debatt, men utgången känns tyvärr självklar.

Vad tycker du? Experimenterar dom med sina barn, eller ser dom till att ge barnen de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv?

 

 

 

 

 

6 reaktioner till “De har satt sina barn på LCHF diet…

  1. De gör helt rätt! Det finns tillräckliga bevis för att lågkolhydratkost med mycket animaliskt fet är det som gör oss alla friska och starka. Jag hade gjort samma sak om jag hade haft barn.

    1. Ja du Lella. Tyvärr kommer det nog dröja innan det är accepterat. Hoppas bara att fler föräldrar vågar gå emot strömmen ge sina barn riktig mat.

      1. Jag har ätit LCHF sedan 2006 och blivit frisk från konisk ledvärk, IBS och en MÄNGD olika symtom. Jag ger mina 5 barn (alla under 6 års ålder) LCHF och de funkar PERFEKT på kosten! Alla är pigga, med lagom energi, friska året runt (knappt någon feber alls, eller förkylning), glada och sover bra. Mitt andra barn, fick ADHD-diagnos som 2-åring, så vi körde igång med strikt LCHF direkt och han blev en helt annan kille; hur lugn och snäll som helst och KAN koncentrera sig som vem som helst så länge han undviker kolhydrater! Han får LCHF på dagis, på recept från dietisten (efter många långa övertygelser från min sida), så han är friskast av dem alla. Tyvärr får de andra barnen kolhydrat-kost på dagis/förskolan, men man kan inte få allt här i världen. 😉

        1. partyplupp - fantastiskt kul att höra 🙂 Tänk vad sjukt det är, att man behöver få en bokstavsdiagnos för att få lov att bli serverad LCHF på dagis! Är i alla fall glad att lillkillen din mår bra nu. Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *