LCHF pepparkakor med mandel

december 2, 2023 i Baka

Receptet räcker till två plåtar, 40 st

2 äggvitor
3 msk sukrin (öka mängden om du vill ha en sötare kaka)
100 g smör
2 msk pepparkakskryddor
2 dl mandelmjöl
1.5 msk fiberhusk
1 dl skållad mandel
3 msk kokosmjöl (arman prana)

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sukrin poröst i en bunke. Smält smöret och häll ner detta och kryddorna i bunken. Vispa väl. Blanda mandelmjöl och husk och häll sedan ner i smeten. Låt svälla 10 minuter. Finhacka mandeln och häll ner i bunken. Tillsätt kokosmjöl och blanda ihop till en deg. Låt degen vila 30 min i kylen.

Lägg ut degen på en stor plastskärbräda (eller något annat plastunderlag) och täck ovansidan med plastfolie. Kavla ut degen tunt och stansa ut pepparkakor. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Eftertorka med luckan öppen ca 30 minuter.

Bara så ni inte blir besvikna förvarnar jag er om att dom inte är som vanliga pepparkakor. Dom blir inte spröda och crunchiga, eftersom vi inte använder oss av socker. Men smaken är där - och det är ett bra substitut för den som är sugen.