GVT- german volume training

Aldrig hört talas om det förut, men detta är vad jag ska roa mig med på träningen de tolv närmaste veckorna. Låter livsfarligt, eller hur? Hur stor kommer jag bli? Har en inre bild framför mig där jag dundrar fram på gymmet och skriker -” Get out! Get out of my way!” med värsta Schwarzenegger accenten (jo, den kommer automatiskt när man tränar gvt) . Mohoho, otäck syn!

I morse var det dags för PT-snack och genomgång av det nya upplägget. Vad han vill just nu (under biosign perioden) är att jag lägger på mig så mycket muskler som möjligt. Därför blev det denna typ av träningsupplägg - och jag kommer köra ett 3-split program. Har aldrig tränat så tidigare, då jag aldrig varit ute efter att lägga på mig muskler snabbt, men det ska bli väldigt intressant att se vad det kommer göra för skilllnad.

Gvt går ut på att man har två huvudövningar som man varvar mellan. Man kör 10 reps och 10 set!!!!! Crazy bananas. Efter det har man två kompletterande övningar, vilka man även där varvar mellan - fast man kör bara tre set av dessa. Downunder har vi ”Legs and abs day”

 

”The German Volume Training program works because it targets a group of motor units, exposing them to an extensive volume of repeated efforts, specifically 10 sets of a single exercise. The body adapts to the extraordinary stress by hypertrophying the targeted fibers. To say this program adds muscle fast is probably an understatement. Gains of 10 pounds or more in six weeks are not uncommon, even in experienced lifters! It’s brutally hard, but a very effective way to pack on muscle fast!”

Charles Poliquin

Jag frågade mr PT om kosten, varför jag inte skulle ändra något nu inför the biosign måltidsfrekvens etc. Fick till svar att jag äter ju redan bra, Paleo/LCHF. Vad gör du med klienter som inte vill sluta med kolhydrater och gluten då inför en biosign, undrade jag då. Dom kan jag inte hjälpa, blev svaret 😀
Som alltid när man ska påbörja något nytt, vill jag göra det med det samma. Helst igår. På onsdag kör vi igång med träningen, och på torsdag är det dags för the biosign mätning. Can´t wait!

2 reaktioner till “GVT- german volume training

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *