Gröt är gott!

Har totalt snöat in i grötträsket. Kan inte tänka mig en morgon utan! Favoriten just nu är Paleogröt, toppad med hackad mandel och mina glöggkryddsmarinerade bär. Gröten är lätt att göra, går fort att tillaga och mättar väldigt bra. Knäck två ägg i en kastrull. Tillsätt 1 dl kokosmjölk och 1 msk kokosmjöl. Rör runt till önskad konsistens uppnås. Vill man smaksätta den görs detta under tillagning. Exempelvis med vaniljpulver, pepparkaksdryddor, eller kanel. Själv kör jag naturell idag och låter glöggbären smaksätta kalaset.

15 reaktioner till “Gröt är gott!

 1. Hm, låter konstigt men jag gillar ju kokos så, värt att prova.

  Jag är glad att jag hittat hit, en trevlig blogg med bra recept och mycket träning, kommer tllbaka!

  1. Hej Ingegerd!
   Jag var också skeptisk till en början, men med rätt smaksättning blir det hur gott som helst. Man kan ju byta ut kokosmjölken mot grädde, om man hellre vill det. Kul att du hittat hit i alla fall 🙂

 2. Min blev inte lika fin som din ( använde iof light) men den smakade riktigt underbart. Nästa gång ska jag försöka smaksätta med något härligt. Sen ville jag bara säga att jag är en återkommande läsare som verkligen gillar dina inlägg om träning, lchf och annat fitness-relaterat. mycket bra blogg. tack 🙂

 3. Pingback: 4:e advent. Paleo/lchf-gröt och Saffransbiscotti | Sockerbiten- Träning och LCHQ
 4. Tack för recpetet på gröten. Idag lyckades jag även tillaga den i mikron (vi har inga kokplattor på jobbet) för att äta den till lunch.

  1. Try it! Så gott så man skäms 😉 Testade att göra på hasselnötsmjöl idag, och det var ÄNNU godare. Eller var det för att jag aldrig provat detta innan. Hur som helst - gröt är gott!!!

 5. Bläää , äggröra med kokossmak. Inte likt gröt på något sätt. Men ok , tycker man om äggröra är det väl ok men det är helt fel att kalla detta gröt. Tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *