Nytt år - nya förutsättningar

God fortsättning allihopa! Hur mås det idag? Lite segt eller? Själv tog jag det lugnt, men vaknade ändå med en svag huvudvärk. Märks att man inte är en van drickare. Har ägnat dagen åt att rensa ut. Ungefär allt. Kyl -ätit upp den sista julmaten - vill inte se julmat på ett bra tag nu. Garderoben - jag rensade ut min redan magra garderob. Nu hänger där ungefär fem toppar och sju linnen och dinglar. Det ekar där inne 🙂 Sist men inte minst rensade jag ut, eller snarare städade bort julen! Fan vad skönt det är! Det är väldigt mysigt när man plockar fram den - men lika skönt när man väl tar bort den. Så länge som jag kan minnas har jag alltid plockat undan julen på nyårsdagen. Det blir ett naturligt break -hejdå old year, welcome new year! Var säker på att jag lyckats få ner allt, men när jag satt upp jullådan hittade jag de här små nissarna gömda i väggdekorationen.

Vad ska vi göra med detta år som bara ligger framför oss och väntar? För min egen del kommer jag fortsätta fokusera på hälsan och formen. Förra året lovade jag mig själv att endast börja köpa bra kött (gräsbetes eller kravmärkt.) Det var ett löfte jag höll och som föll väl ut - så vi fortsätter på inslagen bana. Borde bli bättre på att äta grönsaker efter säsong, sluta köpa odlad fisk och dra ner ytterligare på mejeriprodukterna. 2013 ska även bli året då jag går och lägger mig i tid och får mina (i alla fall 7 timmar) 8 timmars sömn. Inga orimliga mål, eller hur?

Träningsåret 2013 inleds med German Volume Training (think Arnold Schwarzenegger när du uttalar det :D) . Vet inte hur länge jag kommer fortsätta med det dock. Kan bli allt från ett par veckor till ett par månader. Vi får se. Någonting som jag tänkt på och vill förändra, är att jag aldrig mäter och dokumenterar mina träningsframgångar, så jag känner sällan att jag blir bättre på något. Jag byter övningar för ofta - och håller inte liv i dom. Ska förklara. Vi säger att jag kör marklyft under ett par månader. Kommer upp kanske 70 kg. Bra. Sen gör jag inte övningen på ett bra tag, dvs flera månader, så när jag börjar köra den igen - ja då kanske jag kan ta 50 kg. Vilket bakslag! Man vill ju bli bättre, inte gå tillbaka i utvecklingen? I år tänker jag alltså göra upp en plan på vilka övningar jag vill förbättra- och sedan följa upp utvecklingen på dessa. Ska tänka igenom dom och sen skriver vi ihop ett inlägg om detta.

Vad gäller formtoppningen, så vill jag att den ska vara hundra procent- det vill säga inifrån och ut. Vad spelar det för roll om paketet ser juste ut, när innehållet är surt 😉

2013 - nu kör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *