Lesson learned

Kondition är en färskvara och stretchar man inte blir man schteeeel och inte så vig. Inga nyheter, jag konstaterar bara fakta. Under de fem veckor jag kört GVT har jag inte ägnat mig åt någon slags konditionsträning överhuvud taget. I vanliga fall brukar jag ju köra en kombo - metabolic resistance training, wich I love! Nu har det som sagt inte blivit någon sådan - och min kondition är i ett uselt skick. På lappen ser ni dagens konditionsträning. Körde de fem första övningarna som ett cirkelpass och totalt fyra rundor.

  1. Step ups med kettlebells, 15 på varje ben
  2. Mountainclimbers, 60 st
  3. Kettlebell swings, 30 st
  4. Air squats, 30 st
  5. Diagonal punches med hantlar, 15 med varje arm

Gjorde fyra cirklar, med en halv minuts vila mellan varje cirkel. Avslutade med roddintervaller, vilket inte kunde fullföljas. Målet var 1000 meter. Jag pallade bara 600. Det här håller ju bara inte!

Imorgon är det dags för BioSign mätning (är ni inte nyfikna på hur det går 😉 och sedan är det dags för ett PT pass. Vi ska snacka träningsupplägg. Har gnällt om GVT träningen, tycker inte att den är kul alls. Jag gillar att få upp flåset och svettas när jag tränar, därav min svaghet för metabolic träning. Får se vad han tycker. Kan tänka mig att hans svar kommer styras av hur mätningen går. Bra resultat - stanna på GVT. Inte så bra- öppen för diskussion 🙂

För länge sedan skrev jag ett inlägg om stretchingens vara eller icke vara. Eller nä, jag skrev att man skulle göra det, men att det inte nödvändigtvis behövde vara i samband med träningen. Håller fast vid det där, men då gäller det att man verkligen hittar och tar sig tid att stretcha vid andra tillfällen. Det kan jag inte direkt påstå att jag har gjort (har stretchat utvalda delar av kroppen vid få tillfällen) vilket nu har resulterat att jag är schteeel och ovig i mina ben. Innan kunde jag sitta med benen utsträckta åt sidorna och lägga ner magen i marken (ni är med mig va?) Idag satte jag mig i samma postion med benen och kunde inte ens komma ner på armbågarna…Skärpning missy! Det är bara till att inse två saker. Ett, att jag aldrig kommer stretcha om det inte är i samband med min träning. Två, jag får gå upp en kvart tidigare på morgonen, så att jag hinner stretcha efter träningen. Har helt klart bortprioriterat detta, för att kunna sova en kvart längre varje morgon 😀 Töntig man är!

Härmed lovar jag dyrt och heligt att jag ska stretcha efter alla mina pass, och jag ska arbeta upp min kondition så pass att jag inte flåsar som en hund och vill lägga mig ner och dö efter ett pass som egentligen inte är speciellt jobbigt. Tummis!

5 reaktioner till “Lesson learned

  1. Jag vill veta hur det går eftersom han sätter mig på samma sak. Haha! Får alla pills på onsdag och ska också då börja med GVT. Låter aptråkig men får väl ge det en chans:) dying to know your results!:)

    1. Det går sakta men säkert neråt, men det är inga wow-resultat 🙁 Han har fixat så man kan få sin graf i fettprocent och vikt. Väntar ivrigt på detta mail. So far är det ner typs 1.5% fett (om jag såg rätt). Ha ha ha, vi pratade träningsupplägg idag, och han håller fast vid GVT, men det avancerade progrmmet. Det lät lite bättre, så antagligen blir det så. Lycka till med the pill-popping och träningen 😀 Du kommer väl skriva om det på bloggen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *