Fastat för mycket?

februari 12, 2013 i Mått och vikt

Hallå! Tillbaka till verkligheten. Har varit iväg på en SPA-vistelse med arbetskamraterna. En försenad julfest 😀 Är något seg efter bad, bastu och djupgående ryggmassage - samtidigt som jag känner mig grymt avslappnad. Massage är en sådan sak jag skulle vilja gå på oftare men helt enkelt inte unnar mig. Ska ta tag i det där. 2013 är året då det händer.

Igår vad det återigen dags för kalipermätning. Var beredd på magiska resultat - eftersom jag denna vecka levt by the book. Tappade hakan när det visade sig att jag tappat 1.2 kilo, men gått upp 0.4% fett och även tappat lite muskelmassa. Positivt dock var att jag fortsätter tappa fett på rumpa och lår (fläsk-ökningen låg på triceps, kind och på vaden). En liten ljusglimt i det hela :)

Hur är det möjligt att få sådana här resultat när man levt clean for real? Efter tusen och en frågor trodde PT:n att jag druckit dåligt och var uttorkad, i kombo med att jag endast tränat två gånger sedan senaste mätningen. Druckit dåligt - jo, det kan nog stämma vid närmare eftertanke. För att råda bot på detta är det tillbaka med mineralsalt i dricksvattnet. Vad har jag mer gjort för något avvikande vad beträffar kosten?……And then it hits me!!!! Jag har PF:at fyra dagar denna vecka jämfört med mina två som jag normalt brukar göra! Kan det vara så enkelt? Detta leder såklart in på en rad följdfrågor om PF, t.ex som att PF ska ju vara muskelsparande (men jag har ju obvious tappat muskelmassa) och vara ett naturligt sätt att fett och viktreducera. Viktreducering- check! Fettreducerande- not! I alla fall inte på denna kroppen. Har skrivit om det här tidigare - att jag inte tror på att ”fasta för mycket” - såvida man inte ser till att få i sig det förlorade kaloriunderskottet under dagens andra mål, vilket man sällan gör. För vissa kanske detta funkar, men när jag ser resultaten av veckans mätning och vet med mig att jag skött kosten optimalt (optimalt i den bemärkelse att jag inte ätit eller druckit något ”otillåtet”) blir jag än mer övertygad om att jag inte ska fasta fler dagar på en vecka, än vad jag inte gör. Förutsatt att man vill bli av med fett - och inte muskler vill säga 😉

Jag kör på en vecka till med bra mat, inget otillåtet - och adderar till mineralsalt i mitt dricksvatten. PF kör jag som normalt under två av veckans dagar och träningen blir i form av tre styrkepass och ett HIIT pass. Får se om detta kan få mig back in track!