Fermenterad nötost

Nötost

Ost av nötter? Fullt möjligt! Det här är ännu ett recept ur boken ”Fermentera” av Malmötjejen Jenny Neikell som jag var tvungen till att prova. Osten är gjord av blötlagda cashewnötter, vatten, salt, honung och en probiotikapsel. Jag smaksatte den med vitlök men man kan såklart använda örter eller kryddor med.

Idag var jag tvungen till att smaka på den. Den har legat och mognat en vecka i kylen. Konsistensen är som mandelmassa och smaken är lite svår att beskriva då den inte smakar som något jag ätit tidigare. Den är i varje fall syrlig. Och vitlökig 😀 Vet inte riktigt vad jag ska använda den till dock, men om en månads tid kommer den bli mer åt parmesanhållet, vilket ger lite naturliga användningsområden, så jag tror jag låter den ligga och väntar på att det ska hända.

Oavsett är det det ju kul att prova göra nya grejjer! Visst håller ni med?

4 reaktioner till “Fermenterad nötost

  1. Absolut! Jag hämtade ut boken på bibblan idag, efter att ha läst ditt tips om den. Först ut blir kokosyoghurt. 🙂

    1. Kul att du blivit inspirerad 😀 Jag ska ge mig på bönbollarna och har vågat ge mig på att experimentera med andra grönsaker än de i boken. Får se hur de blir 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *