LCHF tacogratäng

Här kommer ett recept på en ganska mild tacogratäng. Vill man ha den starkare är det självklart bara till att ösa i mer chili 🙂

Receptet är beräknat till 4-5 port
600 g färs
150 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt
1 röd chili
1 grön paprika
3 tsk chilipulver
3 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 msk paprikapulver
2 dl crème fraiche
1 ägg
2 tsk sambal oelek
1 pkt buffel mozzarella

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att dela svampen i mindre bitar och stek gyllene i smör. Tillsätt därefter färs, salt, pressad vitlök, finchackad lök, chili och paprika. Rör runt och stek tills det får fin färg. Blanda ner kryddorna och tillsätt en halv deciliter vatten. Se till så att kryddorna blandas väl med färsen. När vattnet är borta, häll ner färsen i en ugnssäker form. Tryck till så ytan blir platt. Blanda därefter ihop ägg, crème fraiche och sambal. Bred blandningen över färsen. Riv mozzarellan på den grövsta sidan på rivjärnet och strö över gratängen. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter, tills den får färg. Servera med sallad och guacca. Delish!

 

4 reaktioner till “LCHF tacogratäng

  1. Hej
    Testade denna idag. Jättegod men den blev mycket godare med salt i oxå;). Kanske det missades i receptet:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *