Långkok är det nya svarta 😀 För tillfället är jag helt förälskad i slow-cooked kött. Kött som blir trådigt och faller sönder bara man tittar på det. Det är kärlek det. Tar lite tid att tillaga, men å andra sidan sköter det sig helt själv i ugnen eller på spisen. Enough said, här kommer receptet på pulled beef.
2 kg fransyska eller högrev
2 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
1 msk rökt paprikapulver
2 msk gurkmeja
1 msk spiskummin
1 msk salt
Blanda alla kryddorna. Gnid därefter in kryddorna på köttet. Lägg i en ugnstålig stekgryta med lock.
2,5 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
2 finhackade röda chilis
1 finhackad gul lök
1 msk soja
1 msk curry
1/2 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
salt
Blanda alla ingredienser till såsen och häll denna över köttet. Den ska ligga som ett täcke ovanpå köttet. På med locket och ställ in i 125 graders ugn. Låt stå ca 4-6 timmar. Ta ut grytan och känn hur köttet är efter 4 timmar. Är det klart ska det gå att dra (pull) köttet med en gaffel, så det trådar sig fint. Blanda sedan runt det ”dragna” köttet med såsen. Det går utmärkt att frysa in i portionsförpackningar och ta fram vid behov.
Fantastiskt gott! Jag brukar servera beefen tillsammans med en sallad och guacamole.
Det går lika bra att använda sig av griskött (karré) om man föredrar det.
Det skal jeg prøve! Jeg har aldrig lavet pulled noget-som-helst 😉
Det måste du göra! Det är gudomligt! Men som sagt - släng i lite rökt paprika, så blir det antagligen ännu bättre!
Appropå rökighet; det finns rökt paprikapulver på kryddhyllan, kostar som vanlig och är rejält rökig. Inga aromer, gjord från rökt paprika
Rökt paprikapulver ger (mycket!!) röksmak. Santa Maria har det på vanlig burk, men ta inte för mycket!
Jag har ett paprikapulver som heter Smoked Paprika, i innehållsförteckningen står bara Rökt paprika.. men det kanske är nån konstig rökarom ändå? Men den är god o ger lite rökig smak!
Tack alla girlsen som tipsade om rökt paprikapulver! Det ska jag testa nästa gång 😀
Jag har lagat pulled pork (efter Åse Falkman-Fredriksons recept, med viss modifikation) några gånger och det är sååå gott! Ska prova laga enligt det här receptet också! Mums! 🙂
Fantastiskt gott. För rökighet - testa chipotle chili (inte stark, bara rökig) och flingsalt med BBQ/röksmak
Tack för tipset!
Varför går rökarom bort? Jag använde den här när jag gjorde pulled pork: http://www.recepthjalpen.se/rokarom.html
Kändes inte så fräscht efter att ha läst Den hemlige kocken helt enkelt.
Paprika pulver som manga har namnt, det funkar aven att knapersteka ett halvt paket rokt bacon och ha i slow-cookern! Ger extra roksmak tillsammans med paprikan (riktigt stekt ska det vara, nastan lite brant!).
Det är på TOK för mycket kryddor i receptet och ändå skippade jag finhackade röda chilis!!! Blev helt oätligt så jag fick hoppa av LCHF dieten och lägga till ris för att det ens skulle bli ätbart! Bara köttet kostade över 200 kr så det vill man ju inte slänga direkt! Även när jag går på toaletten svider det i anus av alla starka krydder och brukar ändå tåla en del!
SÄTT UT EN VARNING ÅTMINSTONE! Det är inte bara socker som kan förgifta maten!
Jag låter din fina kommentar vara kvar som varning. Hoppas ditt anus blivit bättre.