Skjut mig!

Har levt by the book i en vecka nu. Inga utsvävningar what so ever, bara hivat i mig kött, fisk, ägg (knappt), grönsaker, nötter och fett av bra kvalitet. No wine, no treats och det värsta av allt….NO RESULTS! Ha ha ha, det är ett skämt det här. Idag kändes det som att det skulle bli en bra kalipermätning med strålande resultat. Men så blev alltså inte fallet. Jag ligger på exakt samma fett och muskel procent som förra veckan, ett kilo mindre på vågen (vilket inte betyder ett skit). Kroppen är nöjd där den är för tillfället. -” Det räcker nu - kan vi inte bara vara här ett tag?” Hmmm…..Jag borde svara ja här, men ni vet hur det är. Man vill ju alltid bara bli liiiite bättre på något, eller bara liiiiite tightare, eller få bara liiiiite mer definierade muskler. Någon börjar bli fåfäng :0

Triceps, skuldror och revben hade minskat, medan lår, vader och navel hade ökat. Östrogendominansen håller i sig, vägrar ge vika och då lever jag ändå ett ganska giftfritt liv. Jag dog lite när han, PT:n alltså, frågade om jag funderat på ett vattenreningssystem. Det sjuka i det hela är, att jag igår- från en helt oberoende källa, blev tipsad om exakt samma sak (det här är sjuuukt Sonja!). Ja vi har ett ganska rent vatten här i Sverige, men tydligen inte rent nog. Rester av kemikalier och mediciner dröjer sig kvar och hamnar till slut i våra kroppar. Jag ska kolla upp vattenreningssystem ikväll. Jag lovar!

Är just nu sjukt kluven till BSM. Har poppat piller i snart två månader, med mediokra resultat. Tittar samtidigt på en annan tjej, som kör exakt samma program som jag - som visar på strålande resultat. Vad är det som gör att resultaten blir så olika?

Med 5 veckor kvar byter vi fokusområde och växlar till magen. Mer om detta vid ett senare tillfälle. Nu ska det stekas thailändska fishcakes med sjögräsnudlar och grönsaker. Längtar redan till morgondagen lunch!

 

14 reaktioner till “Skjut mig!

 1. Det är så jäkla frustrerande när man gör allt ”rätt” och sen ändå inte får några resultat! Har samma problem… I höstas lyckades jag nå min målvikt (där jag kände mig assnygg) utan större problem, allt bara flöt på och jag gick ner i vikt utan ansträngning. Periodisk fasta, lchf (och lite fusk med glass o godis) Sen blev jag ofrivilligt gravid när killen kom från L.A och hälsade på, gick upp 7 kg! och nu 5 veckor efter så vägrar kroppen att samarbeta. Kör periodisk fasta, lchf, har uteslutit socker (dvs inget fusk) tom sötningsmedel och har gått ner ynkliga 1,5 kg av de 7 liksom. Måste fått rejäl hormonstörning av graviditeten, eller vad tror du?

  Ska du publicera före/efter sen när du kört dina 2 månader? Ska bli intressant isåfall. Du blir ju starkare i gymmet iaf! 🙂

  1. Säkert en massa hormoner som blivit wild and crazy, men du har ju fått en bebis 🙂
   Men ja, det är störigt när man gör alla rätt och inte får förväntade resultat. Men skam den som ger sig.
   Ååååh jag tog aldrig några förebilder 🙁 Men jag har kanske någon bild från typs när jag började. Efter kommer komma i alla fall 🙂

   1. Haha nej ingen bebis, men efter borttagandet.. Om jag hade fött en bebis och fullföljt en graviditet hade jag definitivt förstått varför kroppen beter sig som den gör

 2. Men att ha gått ner 1 kg OCH att du kan göra 2 chins på raken, det är ju toppen väl? Och hur påverkas resultatet av de naturliga homonförändringarna under månaden asså med mens och ägglossning och sånt?
  Och sen vattenreningssystem, jag är kluven, tycker ändå det verkar som att det ÄR väldigt rent vatten i Sverige och att det mest är på sidor som säljer filter och kannor som det skrivs om hur mycket kemikalier det är i vattnet. Det finns så mycket annat man kan sanera i sitt hem och omvärld som kanske är viktigare än just vattenreningsfilter. Men jag är ambivalent, det kan ju liksom inte skada med ett extra filter….

  1. Jag vill inte vara den som petar i petitesser, eller den som kommer med pekpinnar eller ’aja-baja’, snarare vill ta upp frågan i ljuset och uppmärksamma att kranvattnet vi dricker faktiskt inte alltid är så väldigt toppen-super, som många faktiskt tror och även kanske förväntar sig… (Jag själv inkluderad till för bara 2-3 år sedan…) 🙂

   http://hn.se/nyheter/varberg/1.1849236-klimatforandringar-orsakar-samre-vatten
   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/daligt-skydd-for-dricksvatten_7396144.svd
   http://www.orebroll.se/Files-sv/USO/Kliniker_enheter/amm/AMM%2001_2010%20L%C3%A4kemedelsrester.pdf

   Såhär ser det i många fall ut, sen får var och en avgöra själva hur informationen ska användas. 🙂

   1. Hmmm. Känns inte så bra. Har inte läst sista rapporten än, men antar att det inte är en positiv sådan. Hur fick du upp ögonen för allt? Vattenrening, Poliquin, hälsa, kosten, kropp - ja allt. I´m so nyfiken!
    Det känns som att man måste införskaffa ett reningssystem. Kan man börja med sportflaskan? 😉

    1. Hälsa och träning och människor har jag haft med mig som ett stort intresse många, många år, även om det väckts ännu mer under de senaste åren. Har alltid varit aktiv, friidrottade och tävlade aktivt tills jag var 17 och träning har liksom barar alltid funnits där. 🙂 Intresset för hälsa väcktes alltmer efter att jag slutade, utbildade mig till massage terapeut -08 och sedan dess har intresset bara ökat och jag har snappat upp lite av allting som kommit i min väg. 🙂

     Poliquin snubblade jag över när jag hade börjat plugga i Halmstad (Biomedicin - inriktning fysisk träning) och mycket genom den PT-utbildning vi gjorde genom Eleiko. Gick först en kurs i PIMST (Poliquin Instans Muscle Strengthening Technique) och halkade därefter in på Biosignature. 🙂
     Däremellan har jag gått en del strökurser och ströutbildningar, mest i träning (varav TRX-instruktör en av dem).

     Vikten av inomhusmiljön, vatten, etc kom till mig på allvar efter att jag kom i kontakt med ett företag som heter Nikken, för snart 2 år sedan… och ännu mer efter Biosignature och diverse efterforskningar. 🙂
     Jag tycker helt enkelt allt sådant här är HUR spännande som helst!! Och mest fascinerad är jag kanske över det att det finns så OTROLIGT mycket vi själva kan göra för att påverka vår hälsa och vårt välbefinnande bara vi är medvetna om det….. Vilket alldeles för få är…

     Vad gäller sportflaskan är den ett toppenverktyg att börja med! Enkel, praktisk och lätt att både använda och ta med sig! 🙂

   2. Tack för länkarna. Dock måste jag poängtera att första artikeln inleder med att slå fast att vi har ”mycket god vattenkvalitet i norden” och den andra artikeln egentligen bara säger att 3% av Sveriges befolkning får vatten som inte är renat med ett visst filter. Den tredje är mer intressant isf, dock om man ser vilka mängder det handlar om så är det otroligt låga koncentrationer och i deras slutsats så skrivs det att ”det KAN bli ett framtida problem”. Men just läkemedelsrester är väl det som kan oroa, dock kanske inte just via dricksvattnet utan det som kommer ut i natur och vattendrag och man kan få i sig det via maten men det finns ju rekommendationer om viss fisk etc.

  2. Hallå Beate! Alltså vikten kan kvitta, men jag är sjukt nöjd att jag kan göra chins. Och pistolen 🙂 Jag brukar väl ligga ganska jämnt, förutom att man samlar på sig lite mer vätska. Men skit samma (egentligen). Jag blir ju i alla fall starkare!
   Jag har ännu inte läst på tillräckligt om vattenreningsfilter, men det känns vettigt. Men det kostar en del…

 3. Hmm…men du hade ju gått ner ett kilo…och du hade ju ätit paj… Kanske det var tillräckligt för att bromsa?..
  Själv har jag ökat på fettet och dragit ner ännu mer på kolhydraterna så äntligen har det börjat röra på sig! Lycka till i fortsättningen!

 4. Har du följt kostschemat FÖR strikt kanske?
  Det är ingenting som pratas så mycket om, men Charles (Poliquin) pratade rätt mycket om det när jag gick Biosig. själv, att det är bra med ett ”treat” regelbundet mellan varven. Ingen frossarstund, men ändå. För tjejer rekommenderade han 1 ”treat” var 7 dag, på ett ungefär…
  Själv kan jag dock tro att även det är individuellt. 🙂

  Kanske vill din kropp bara pausa och vila lite helt enkelt. 🙂

  (Jag tycker du är grym oavsett!)

  1. Det kan ligga något i det. Denna vecka testar jag med att ”släppa loss” lite. Det betyder egentligen mer mjölkprodukter i form av ost, ev grädde, någon chokladbit ev ett glas rött. Vi får se vad det ger - som sagt, kroppen är ganska nöjd där den är just nu.
   Tack för peppen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *