LCHF/Paleo blomkålspizza

Jag såg det här receptet hos Jane ”Madbanditten” Faerber, och var allt annat än övertygad om att det här skulle bli gott, but it was! Blomkål och pizza - en otippad kombo, dom är inte direkt givna kompisar. Det här kommer jag definitivt att göra igen. Det slår inte meatza, men kvalificerar som en god tvåa. Här kommer äntligen receptet på blomkålspizzan 😀

Till en plåt behöver du:
1 helt blomkålshuvud
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 handfull riven ost
salt, peppar och oregano

Sätt ugnen på 250 grader. Kör blomkålen i mixer så den blir finriven. Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg. Låt stå 10 min. Bred sedan ut på en plåt till en tunn botten. Sätt in i ugnen och grädda i 12-14 min.

Därefter är det fritt fram att pimpa pizzan. Jag hade galet mycket fyllning på den här - extra allt! Tomatsås, skinka, köttfärssås, korv, champinjoner, paprika, lök och ost. Och oregano såklart. nullsom tillbehör är givet.

Förvänta dig inte en krispig botten, för det är den inte. Den smakar inte så mycket, men smälter väl ihop med de andra smakerna. Att använda grönsaker istället för mjöl känns fräscht och primal. Jag gillar! Big fenx till ”Madbanditten”!

4 reaktioner till “LCHF/Paleo blomkålspizza

 1. Hej,
  spännande recept 🙂
  Det är många som behöver glutenfritt så det är bra att man kan hitta det online.
  Har du provat någon av våra mixar?
  Vänligen
  Amis på Ewalie AB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *