Inflam Px - inte så hardcore

mars 19, 2013 i Kosttillskott

Nu ska vi prata kosttillskott! När jag signade upp för ”the gut rebuilding protocol” var jag inte införstådd med att jag skulle behöva äta (dricka) saker som är pretty much emot mina principer. Om jag vetat att jag dagligen skulle sörpla i mig denna risprotein/-baserade dryck hade jag sagt tack, men nej tack. Jag hade många och långa överläggningar med mig själv - och PT:n såklart, om just den här formulan. Inflam Px är ett kosttillskott som mestadels består av vitaminer, mineraler och örter (och risprotein då 😉 Försökte deala med PT:n om att det kanske skulle räcka om jag åt en multivitamin/mineral-tablett och drack en häxbrygd på ingefära, gurkmejja och rosmarin - men den gubben gick inte. Fick till mig att Inflam Px var essential for the protocol. Såklart 😉

Next fight I had to deal with, var när jag såg att varje serving innehöll hela 14 gram kolhydrater. 14 gram! Det är säkert en tredjedel av mitt normala intag. 14 gram extra om dagen. 28 gram på träningsdagar - då man även ska ta sig en shake post WO…..Här fick jag mig trots allt en tankeställare och insåg att jag kanske inte har ett helt sunt förhållningssätt till kolhydrater… Vad spelar det för roll om jag äter 40, 60 eller 80 gram - om jag mår bra och fortsätter nå resultat? Jag tillhör inte skaran som mäter ketoner and I couldn´t care less om jag är i optimal ketos eller inte. Att vara fettdriven är det primära och det är jag ju! När jag kom till insikt med det här kändes livet mycket bättre och valet att fortsätta kändes inte längre ”farligt”.

Nästa issue var Poliquin själv, mannen bakom kosttillskotten och the biosignature modulation. Han förespråkar lågkolhydratskost och pratar väldigt mycket för att frukosten är dagens viktigaste mål och den ska bestå av fett och protein. Ni har säker sett att jag brukar äta kött och nötter till frukost - det kommer från Poliquin, the meat and nut breakfast. Helt plötsligt ska man basera dagens viktigaste mål på kolhydrater. Hej dubbelmoral…

…eller är det jag som får lära mig slappna av och inse att allt måste kanske inte vara svart eller vitt. Det finns ju en hel gråskala däremellan….

Det här programmet håller på i 21 dagar, och jag har nu avverkat åtta av dessa utan att dö av varken sig risprotein eller kolhydrater;) Fettprocenten har återigen börjat röra sig neråt och utvecklingen i gymmet går framåt. Jag mår bra - även med 28 extra gram kolhydrater i kroppen 😉