LCHF vitkålsgratäng

Sorry folks, men jag har inga exakta mått för det här receptet. Jo på själva såsen, men vet inte hur mycket vitkål jag använde. Det fyllde i alla fall ett stort stekjärn om det kan vara till någon hjälp.

Till en liten form behöver du:
Vitkål
Purjolök
Smör
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
Salt, peppar
Riven ost

Strimla vitkålen tunt med mandolin. Stek i rikligt med smör. Salta och peppra. Skär 1/4 purjo i strimlor och stek tillsammans med vitkålen så det blir lite mjukt. Lägg sedan över i en liten gratängform. Blanda ihop grädde, crème fraiche, senap och pressad vitlök i en skål. Häll detta över vitkålen, toppa med riven ost (jag mixade vanlig med parme) och skjuts in i ugnen ca 15 minuter på 225 grader.

Den smakade gott, men vet inte om man ska kalla det här gratäng ändå…Det blev lixom ingen sås, så man skulle nog kunna ha skippat ugnen och bara stekt kålen och sedan haft i resten av ingredienserna i stekjärnet. Fast då hade man i och för sig inte fått något ost täcke - och det vill man ju gärna ha 😉

4 reaktioner till “LCHF vitkålsgratäng

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *