Snabba LCHF broccoligratängen

april 21, 2023 i Grönsaker, Recept

Ibland känner man inte alls för att laga någon middag och då kan det vara bra med sådana här snabba, enkla recept. Ingen smaksensation, men det är god och den mättar :)

Receptet är beräknat till ca 2-3 port
2 broccolistånd
1/2 gul lök
1/2 dl grädde
1-2 tsk fransk senap
1 liten vitlöksklyfta
smör
riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Dela broccolibuketterna i mindre delar och lägg i ugnsfast form. Hacka löken och strö denna över broccolin. Blanda grädde, senap och pressad vitlök. Häll över buketterna. Skiva smör tunt och fördela över broccolin. Riv lite ost och strö över. Salta och peppra och kör in i ugnen ca 20-25 minuter. Känn efter med en sticka så att broccolin är klar. Servera till fisk, kyckling eller kött. Funkar till allt!