Workshop om viktminskning och halvvägs i faste experimentet

april 22, 2023 i Kostrådgivning

Var på en dagslång workshop hos Anna Hallén igår som handlade om viktminskning. Mycket intressanta saker diskuterades, bland annat periodisk fasta - hur och för vem? MBC, varför ska vi inte dricka mat? Ketos och ketoner - när det inte funkar längre och så snackade vi sötningsmedel - sukrin, stevia och erythritol. Visst låter det intressant? Well it was! Mycket intressant och skönt att lyssna på en människa som har sunda tankar runt kosten och kroppen. Många av de funderingar jag själv haft runt ovanstående blev bekräftade och det känns fantastiskt bra måste jag säga.

Experiment periodisk fasta är halvvägs avklarat och vi går nu in i ”svältfasen” (och fastar som de flesta tjejer verkar göra). I två veckor framöver kommer jag fortsätta hoppa över frukosten, och inte kompensera för den under de andra måltiderna. Gravt energiunderskott alltså. Har avklarat första dagen och känner mig allt annat än nöjd. I morgon är det dags för kalipermätning och se vilka resultat fasta utan energiunderskott har gett. Känner mig inte mindre, eller jo rumpan känns mindre. Hoppas att det verkligen är så och att det inte är inbillning. I övrigt ser jag inga skillnader.

Nya tankar och funderingar runt fasta har kommit upp och jag börjar ogilla det mer och mer. Eller det är fel att säga att det är själva fastan jag ogillar, det är upplägget jag inte gillar. Att fasta är naturligt, att fasta varje dag med ett åtta timmars ätfönster på bestämda tider är inte naturligt. Men jag fortsätter i två veckor till, sedan kommer slutpläderingen och resultatet :)