Thaisallad med koriander, chili och lime

Det här var en sallad som kom till när jag gick igenom vad som fanns i kylen. Finns det lime, chili, vitlök och koriander är det svårt att misslyckas med att få till en bra thaisallad.

Till två portioner behöver du:Thaisallad
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1-2 lime
1-2 msk fisksås
0,5 kruka koriander
några droppar sesamolja

200 g vitkål
100 g morot
1 gul lök
100 g sjögräsnudlar
30 g färsk spenat
(böngroddar)
smör eller kokosolja att steka i
glutenfri soja
rostade sesamfrön

200 g fisk, räkor eller biff (jag hade helgrillad makrill över sedan gårdagen)

Finhacka chili, vitlök och koriander. Lägg i en skål och pressa ner lime. Tillsätt fiskåsen och några droppar sesamsolja och blanda runt. Lägg ner fisken (tillagad) och blanda runt i dressingen.

Finstrimla kål och morot. Skiva löken tunt. Stek mjuk i smör eller kokosolja i stekpanna. Tillsätt nudlarna och blanda väl. Tag pannan från värmen och tillsätt spenat (och böngroddar) och blanda. Lägg upp på två tallrikar och fördela fisken ovanpå salladen. Tag tillvara på all dressing och ringla denna över salladen. Strö till sist över de rostade sesamfröna och smaksätt med glutenfri soja om mer sälta önskas.

En reaktion till “Thaisallad med koriander, chili och lime

  1. Vad gott det låter! 🙂 Själv spenderar jag 7 veckor i Thailand den här sommaren och njuter av ”den äkta varan”. Fast just ikväll blev det ett litet avsteg från min normala kost, då jag åt pad thai. Det gulliga paret som driver det lilla bungalow-hotellet vi bor på tog med oss till sitt favoritställe & då måste man så klart äta det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *