Paleo treats med mandelsmör och nötter

Testade lite nya treats, godisar, energibollar - vad man nu vill kalla dom. Den chokladedoppade varianten kommer undan som godis, i och med den söta smaken från chokladen. De två andra är av annan karaktär - så förväntar man sig godis och söt smak blir man nog besviken. Anyways, såhär gjorde jag bollarna:

Till ca 15 st går det åt:
1/ dl pistagenötter
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl hasselnötter
3 msk riven kokos
70 g mandelsmör
2 tsk kokosfett
1 krm flingsalt
ev. 1 msk vatten
(smält choklad, rostade sesamfrön, riven kokos eller hackade nötter till garnering)

Grovhacka och torrosta nötterna ca 5 minuter i 200 graders ugn. Ta ut och låt svalna helt. Blanda därefter ihop nötterna med resten av ingredienserna. I och med att nöthacket är ganska grovt går det inte att rulla till bollar i handflatorna, utan man får lixom forma och trycka ihop dom till bollar. Det går absolut lättare om händerna är rejält fuktade med vatten 😉 Vänd dom därefter i önskad garnering. Chokladfrostingen gör som sagt att det blir mer godis av bollarna, kokosen blir ett mellanting och sesamgarnityren smakar mest nyttigt.

För variation kan man ta andra nötter, och tillsätta lite vanilla bourbon i smeten.

5 reaktioner till “Paleo treats med mandelsmör och nötter

 1. Hej! Blev så inspirerad av bilden, ser underbart gott ut. Har dock 2 frågor 1: Var kan man få tag på Mandelsmör? (Har aldrig hört talas om det innan) 2: Jag antar att kokosfettet ska smältas innan man har i det? Med vänlig hälsning

  1. Mandelsmör finns i de flesta stora mataffärer. Kolla efter Renee Voltaires produkte. Nope:) kokosfettet måste inte smälta, det är bara till att blanda i.

   1. Det kokosfettet jag har hemma är inpackat i en silvrig papper med blå text (typ samma form som stekmargarin) är det det du menar eller finns det andra varianter? Detta är ju stenhårt att jobba med hehe 🙂

    1. Det kokosfettet kan du kasta 🙂 Det finns bra kokosfett i de flesta vanliga mataffärer. Brukar stå bland övriga matoljor. Annars finns det i hälsokostaffärer, och på nätet såklart

     1. Som jag misstänkte då, fick höra att just den produkten inte var så bra. Ska prova något annat, tack för hjälpen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *