Jag T.U.T-ade och körde

I måndags gjorde jag något som jag inte gjort på länge. För lite drygt en månad sedan hade jag en osexig upplevelse när jag körde benpress (något small till i skallen och efter det blev jag med massiv huvudvärk). Har varit väldigt försiktig med styrketräningen sedan dess och kört med lättare vikter, mest för att hålla igång och se hur jag reagerar på olika övningar. . Under denna period har jag även fokuserat på att verkligen ANDAS under tiden jag tränar. Många gånger gör man just inte detta, men OMG vilken skillnad det har blivit nu när jag är medveten om den. Har blivit lärd att ta låååånga djuuupa andetag i den excentriska fasen för att sedan andas ut snabbt när man ger efter. Problemet här är att man ofta omedvetet avslutar med att hålla andan, vilket inte är bra med tanke på det enorma tryck som skapas i skallen. Nä du, min melodi numera är korta och mycket snabbare andetag och det verkar funka bra. Men det var ju inte det jag skulle babbla om idag.

Har som sagt inte kört tungt på ett tag och definitivt inte använt benpressen av ovan nämnda skäl, men i måndags kände jag att det var dags att prova igen. Lite små-rädd och äcklad, men samtidigt ready to get back in the saddle again. Lastade på 130 kg och bestämde mig för att köra få reps och många set, med fokus på T.U.T (time under tension) och sluta ifall det kändes nasty. Ska jag säga var det slutade? 5X1o set med tiden 6:2 (6 sek excentriskt och 2 sek kon) med 15 plyo squatjumps mellan varje set. Det ni 😀 Ingen huvudvärk what so ever! Ska inte ta ut något i förskott, värken kan komma tillbaka - men honestly, det här var stort. Avslutade med cable kickbacks och viktade enbensutfall på bänk, båda med T.U.T teknik såklart. Har fortfarande känningar på insidan av låren och vaderna 😀

Idag var planen att jag skulle kört bröst och armar, men när klockan ringde 5:20 kände jag mig allt annat än pigg och utvilad, så jag fattade ett vuxet och klokt beslut - jag skippade dagens träning och prioriterade ytterligare två timmars sömn och vila. Detta skulle antagligen inte varit ett alternativ för ett par månader sedan, men idag känns det bara helt rätt. Jobba med kroppen. Inte mot den. Ett steg i rätt riktning. Ett steg närmare toppformen.

8 reaktioner till “Jag T.U.T-ade och körde

 1. Mycket klokt! Jag har kört en hel del yoga under sommaren, med fokus på andning och stretch för att komplettera styrketräningen och det är häftigt att märka hur mycket andningen kan hjälpa eller stjälpa. Känner efter att ha läst dig text att jag har varit dålig på att applicera det på styrketräningen dock, men nu blir det andra (fiberhusk)bullar 🙂

  1. Har inte heller tänkt på det så mycket tidigare, men efter smällen känner jag att det är lika viktigt som att ha rätt teknik.
   Därför andas jag numera jättemycket och låter som att jag är på god väg att föda 🙂

 2. You go!
  Härligt att kropp och huvud känns bättre! 🙂
  Och grymt att du prioriterade sömnen. Det gäller att lära sig lyssna på kroppen!
  <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *