Här har vi en snabb, enkel och god middag. En välprövad smak kombination som fortfarande håller.
Till 4 pers behövs:
600 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
20 urkärnade kalamata oliver
40 g lätt torkade körsbärstomater (Matric)
150 g fetaost
salt, peppar, chiliflakes och oregano
1 pkt bacon
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka oliver, tomater och lök fint. Lägg färsen i en bunke och tillsätt grönsakerna. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt (ta det lite försiktigt med detta) peppar, chiliflakes och oregano. Blanda allt väl. Dela färsen i två delar och lägg den ena delen på en skärbräda. Smula över fetaosten och lägg sedan resten av färsen ovanpå. Forma till en limpa. Klä in limpan med bacon och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter.
Men guuuud så lätt & gott det lät!
Det var inte helt fel:D