Dag 16 - cheezus!

Sådär blev morgonens pass. Dags för 6 reps, lagomveckan. Kunde lastat på lite mer på knäböjen och benpressen, men nu gjorde jag inte det. Upplägget vad gäller reps och set för de olika veckorna ser ut såhär:

3 reps x 9 set
6 reps x 7 set
9 reps x 5 set
Vila mellan övningarna mellan 30-45 sekunder.

Kaffe med MCT och aminos innan träning.
Frukost: Scrambled eggwhites (över sen jag gjorde majjo) med stekt lök, paprika och dill. Rökt makrill till detta.
Lunch: Fantastilicious pulled beef! Sallad och guacca till detta.
Middag: Alltså jag satte i mig en hel ost! En hel Saganaki! Men shit vad gott det är. Den blir helt superfrasig på ytan och mjuk, men inte rinnig på insidan. Lite sallad, salami och några oliver till osten. Blev proppmätt och orkade inte ens dricka te senare. Osten består till största delen av fårmjölk (70%) och getmjölk de övriga 30.

Kollade dagens energiintag och det blev såhär:

Fett: 180 g
Protein: 108 g
Carbs: 15 g
Kcal: 2108

Kör ett par dagar i veckan under detoxen och gör ”stickkontroller” för att se om jag äter som jag tror att jag äter, and I do 😀 Att väga sin mat och räkna kalorier är inget jag rekommenderar, men det finns tillfällen då det kan vara bra att ta till. Att tro att man vet hur mycket man äter kontra att faktiskt veta hur mycket man äter är två vitt skilda saker. Det ena bygger på tro, det andra bygger på fakta. Behöver man inte viktminska eller ha koll på energiintaget av andra anledningar är det helt onödigt - men om man tror att man är på banan och äter som man ska (förutsatt att man är på det klara vad gäller stress, sömn och träning) och resultaten inte visar sig kan det vara intressant att föra matdagbok över en vecka eller två. ”Typ en matsked grädde” flera gånger om dagen kan skilja sig markant från en faktisk matsked grädde 😉

3 reaktioner till “Dag 16 - cheezus!

 1. Jag låg däckad i förkylning hela förra veckan och har nu ”bara” hostan kvar och håller på att bli galen av att inte kunna träna. Blev anfådd bara av att stå i måndags så jag tror att jag måste vänta ett tag till innan träningen drar igång. Hur som helst har jag blivit lite sugen på att testa 3-6-9-upplägget som du kör. Hur bestämmer du hur många sets du ska köra och vilka övningar? Hur delar du upp kroppen? Många frågor 😉

  1. Aj då! Skönt att du är på bättringsvägen i alla fall! Du har hela upplägget här på bloggen:D Fotar varenda pass, med övningar och reps. Men en snabb summering kan jag ju ge dig 🙂 delar jag in kroppen på tre pass - ben, bröst och axlar, rygg.
   3 reps x 9 set
   6 reps x 7 set
   9 reps x 5 set

   Detta upplägg liknar GVT (german volume training) som jag fick bra utdelning på. Fast med detta upplägget varvar jag styrka med pulshöjande övningar. Dels för att jag tycker det är kul, dels för att jag vill se vad man för resultat. Gillar som sagt variationen med 3 6 9. Det blir en tung vecka, en mittemellan och en lätt. Skönt både för psyket och motivationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *