Makrill - med eller utan mononatriumglutamat och citronsyra?

Jag är en big fan om makrill. Den innehåller nyttigt omega-3 och är inte en odlad fisk. Man kan tycka att det inte borde vara någon större skillnad om makrillen är kryddad med svartpeppar eller citronkrydda. Well, köper man den som är kryddad med svartpeppar är man home safe. Den innehåller endast makrill, salt och svartpeppar.

Väljer man däremot den citronkryddade har man behövt tillsätta både E-621 mononatriumglutamat, E-330 citronsyra och citron arom. Aromer kan vara både naturliga och kemiska. Gissa vilken av dom som används mest 😉 De flesta vet idag vad E-621 är för något och vilka reaktioner man kan få av detta. Inte lika många känner till hur man framställer citronsyra - vad syran består av, samt hur man utvinner den. Läs gärna mer om detta på Äkta Vara. Some nasty shit!

Vill du undvika tillsatser i maten så välj alltid det naturella alternativet, den utan smak. Då är du garanterad färre (eller oftast inga) tillsatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *