Mindre protein, mer fett

Såhär har det sett ut på ketonfronten under de senaste fyra dagarna. Det är inte lätt och det är inte logiskt. Inte ännu i alla fall. Största skillnaden är det minskade proteinintaget, vilket verkar vara fördelaktigt. Körde även en 22 timmars fasta dagen innan jag uppmätte 1.8 vilket är anledningen till att värdet blev så högt (visade på LOW, dvs icke mätbara mängder innan fastan). Inget nytt där alltså. Att fasta/svält ökar ketonerna vet vi. Träningen verkar inte påverka dessa överhuvudtaget, vilket det sägs göra.

Det är inte heller okomplicerat att äta på detta sätt. Tack vare att jag registrerar allt jag äter på Matdagboken ser jag hur jag ligger till. Jag äter något mindre mot vad jag brukar - om man ser till det totala energiintaget. Väldigt mycket mindre protein och väldigt mycket mer fett. Jag får tänka på hur jag ska sätta ihop en måltid för att få en bra balans, eller se vad jag behöver komplettera upp för att komma upp i ”rätt” energiprocent. Känns onormalt och skevt, men det är bara att gilla läget under det här experimentet.

Till helgen blir det en uppdatering på vad som hänt med mått och vikt. Stay tuned folks 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *