LCHF pasta med het saffranssås, kräftstjärtar och rökt lax

Hittade ett paket kräftor och en påse spenat i frysen. Tänkte att det kunde funka fint i en saffranssås med lite LHCF pasta 😀 Jag gillar stark mat och såsen är het! Vill man ha en mildare sås kan man minska på mängden sambal oelek och cayennepeppar. Bli inte avskräckt av den långa ingredienslistan. Såsen är både snabb och superenkel att tillaga (lite mer jobb med pastan 😉

Receptet är beräknat till 4 port:
3 schalotten lökar
1 vitlöksklyfta
smör
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2 krm cayennepeppar
2 tsk sambal oelek
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 kuvert (0,5 g) saffran
100 g tinad, urkramad spenat
1 äggula
1 tsk kokosnötmjöl
100 g kräftstjärtar
100 g rökt lax

2 satser LCHF pasta

Finhacka schaloten löken och lägg ner denna samt pressad vitlök i en panna. Fräs mjuk i lite smör. Tillsätt tomatpuré, cayennepeppar, sambal oelek och vin. Rör runt och låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt grädde, crème fraîche och saffran. Låt småkoka 5 minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt äggulan (gör så att såsen tjocknar något). Blanda därefter ner kokosnötmjöl, spenat, kräftstjärtar och lax. Sätt tillbaka pannan på plattan och låt allt bli varmt. Rör runt hela tiden och se till så att såsen inte kokar. Servera tillsammans med LCHF pasta och garner med ett par kräftstjärtar.

Amazing!

2 reaktioner till “LCHF pasta med het saffranssås, kräftstjärtar och rökt lax

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *