En nyttigare majonnäs och lite träningsbabbel

februari 23, 2014 i Träning

Heeej! Längesedan sist! Har jobbat på en ny månadsmeny för Matdagboken, provat nya recept, tränat och spenderat helgen med min systerson <3. Så jäkla rolig! Snart sju år och hjärnan full med galna tankar och ideér.

Anyways, har länge funderat över om man på något sätt kan göra en nyttigare majonnäs. På bilden ovan provade jag att göra en majjo på 50/50 av kokos- samt rapsolja. Blev riktigt bra! Tror till och med att man kan öka kokosoljan något, vilket ska testas framöver. Minns att jag körde 100% kokosolja i somras, men den stelnade såklart i kylen och blev mer som ett slags kokossmör. I och för sig gott det med :)

Träningen går än så länge bra 😀 Gick idag in på vecka två och gjorde mitt andra benpass. Det känns fortfarande overkligt när man tänker på att man ska köra 300 benbpressar och 300 reps för baksida ben - men på något sätt tar man sig igenom det. Såhär såg dagens pass och repsantal ut:

A1.Benpress 50-40-30-20-10
A2. Sittande hamstring curl 50-40-30-20-10

B1. Benpress 10-20-30-40-50
B2. Baksida lår/rumpa i multi hip machine 10-20-30-40-50

Det dröjer inte många set innan man får ta hjälp och ”lyfta” ut benen från benpressen hahaha! Fortfarande ingen mjölksyra att prata om, vilket jag tackar kosten för, men jobbigt som sagt att lyfta benen högre än 10 (hmm kanske 20) cm över marken. Har sett att många sneglar på mig under passet och antagligen undrar what-the-f jag håller på med mohoho!

De pass som gjort ondast och gjort sig påminda i både en och två dagar efter är biceps/triceps och axlar. Testade igår en axelöving jag aldrig gjort förut, men som jag garanterat kommer fortsätta med. Jag har väl sagt att jag haft lite svårt för att hitta en övning för baksida axlar som verkligen känns - och där jag inte använder ryggen eller (gud bevare) trapzen för mycket?! Sätt dig på bänken, luta dig framåt och kör hantellyft åt sidorna! Faaaantastisk!

Imorgon är det dags för ännu ett intervallpass. Förundras över hur dålig kondition jag har - eller är det kanske inte fel på konditionen, utan skulle kanske behöva mer raketbränsle (eller bränsle överhuvudtaget?) innan dessa pass. Ni som äter (väldigt) begränsat med kolhydrater - vad gör ni för att ”ta er igenom” era pass? Tips och trix tages tacksamt emot.

Over and out för idag. Ska fixa ihop morgondagens matlåda som blir blomkålspizza med pizzasallad. För j-a gott! Hur gör ni? Tar ni med lunchlådor eller äter ni ute?