LCHF/paleo blomkålsröra med bacon och gräslök

Hur fel kan det bli när bacon är inblandat 😉 Den här röran kom till en dag då jag hade ett halvt blomkålshuvud över s0m var på väg att passera bäst före datum. Vägrar kasta mat, så det blir ofta sådana här hittepå-rätter här. Den här röran passar bra till det mesta i grillväg. Tyvärr har jag inga exakta mått, men var inte rädda för att laborera i köket!

1/2 blomkålshuvud
4 skivor välstekt bacon
5 cm gräslök
majonnäs eller creme fraiche
svartpeppar och flingsalt
smör eller kokosfett

Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn alternativt kör till ”ris” i mixer. Stek mjuk i lite kokosfett ett par minuter. Ta sedan järnet från värmen och tillsättt finhackat bacon och gräslök. Blanda ner majonnäs eller creme fraich till önskad smak och konsistens uppnås. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *