Plus och minus

Idag är det lördag och det är lika med carb loading 😀 Men först lite kort om hur veckan gått samt progress sedan dag ett. I morse vägde jag in på 63,7 kg vilket är 0,4 kg mer än för en vecka sedan. Fettprocenten har däremot minskat med 0,7% och det har försvunnit 2,5 cm från kropp vilket får ses som en vinst. Jag har en Withings våg som räknar ut fettprocent. De är inte tillförlitliga, men fungerar hyfsat bra för att se om fettprocenten går upp eller ner. Det viktiga är att man väger sig samma tid på dygnet och att man har samma förutsättningar som veckan tidigare.

Sedan start för 3 veckor sedan har jag tappat
-2,3 kg
-6,5 cm
-2,3 % bf

Förra veckan hade jag problem med sömnen. Sov oroligt och vaknade många gånger under natten. Denna veckan har varit lite bättre, men har svårare än vanligt för att somna. Har känningar av restless legs trots salt och magnesium vilket påverkar insomningen. Att äta kolhydrater på kvällen kan avhjälpa dessa symptom, men det är tyvärr inget alternativ så länge projekt carbnite håller på.
Något som går väldigt mycket bättre är träningen! Alltså träningsdagen efter en carbloading går helt vansinnigt bra! Orkar mycket mer, antingen fler set eller ökade vikter - ibland till och med en kombo av de båda. Jag carbladdar lördagar, så måndagens (och även onsdagens) pass är riktigt roliga. Om det verkligen är kolhydraterna eller om jag själv intalar mig att det är kolhydraterna som ger mig superkraft är för tidigt att säga. Jag har ju bara hart två carbloadings so far.

Jag trivs ganska bra med konceptet. Har fått en annan syn på kolhydrater och insulin. ”Rädslan” för kolhydrater är borta. De gör ingen skada, så länge man använder dem på rätt sätt. Jag längtar lite efter mina carblördagar. Tror fortfarande att det är nyhetens behag. Så länge det är potatis och ris jag längtar efter tycker jag det känns helt ok 🙂 Fast jag ska fula mig lite ikväll med (såklart).

En annan sak som jag lagt på hyllan sedan jag började med carbnite är fastan. Eller rättare sagt, jag gör inte längre planerade fastor (kan man säga så?) Tidigare har jag haft en 24 timmars fasta per vecka, samt kört typs 19:5 tre dagar per vecka. Jag la ner detta då det kan vara stressande för kroppen, samt att det inte gynnat mig vikt/mått-mässigt tidigare. Nu äter jag tre mål per dag och det ger ett ”spontant” ätfönster i form av 15:9. Brukar äta frukost vid 10 och äter sista målet vid 17,30-18. Ser det inte som att jag fastar, eller tänker inte på att jag fastar i och med att jag aldrig hoppar över en måltid. Känslan? Bra val! Less stress.

 

 

 

2 reaktioner till “Plus och minus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *