Saffransglögg

Då jag är en big fan of saffran samt en big fan of glögg tänkte jag att man kunde kombinera dessa för att få det bästa av två världar. Resultatet tål att jobbas på och den är inte så god varm. Smakar mest vitt vin med saffran 🙂 Kall, gärna med en stor isbit framträder smakerna mer och den blir sötare. Kanske att jag skulle tillsatt mer sukrin, alternativt skippat sukrinet och sötat med pressad äpplejuice…

Till 75 cl glögg behöver du:
1 pkt saffran
0,5 dl vatten
4 msk sukrin
1 vaniljstång
1/2 tsk kardemummakärnor
6 nejlikor
1 bit torkad ingefära
2 kanelstänger
75 cl vitt vin (jag körde på en fransk riesling)

Koka upp vattnet och tillsätt därefter saffran och sukrin. Rör tills sukrinet är upplöst och ställ åt sidan för att svalna. Skär ett snitt längs med hela vaniljstången och tillsätt denna och resten av kryddorna medan blandningen svalnar. Häll därefter ner vinet. Låt stå och dra några timmar (jag lät det stå över natten). Sila därefter bort kryddorna med en finmaskig sil, eller kör överkurs och sila genom kaffefilter 🙂 Häll därefter upp på en snygg flaska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *