Halstrad råbiff, en klar favorit

Råbiff har seglat upp och tagit en plats bland mina favoriträtter! Att välja nötkött av bra kvalitet är självklarhet, därmed inte sagt att det behöver vara oxfilé (som jag av någon anledning trott under många år). Det blir minst lika bra på innanlår eller högrev - så länge köttet är av god kvalitet. Jag har ju förmånen att ha en mataffär i min närhet som säljer KRAV-märkt närproducerat kött #biglike#

Man kan mala köttet, fint eller lite grövre - vilket är helt ok. Själv gillar jag det bäst när man finhackar det. Det blir mer ”tuggigt” även om det fortfarande är väldigt mjällt, till skillnad från det malda som är mer ”sörjigt”. Självklart en smaksak det där.

Jag brukar äta råbiffen med finhackad rödlök, kapris (eller finhackad saltgurka), grovhackade rödbetor och pepparrot (eller dijonsenap). Köttet kryddar jag endast med salt och peppar och halstrar sedan på båda sidor i en het panna med smör. Idag blev det även i ackompanjemang av rösti vilket var väldigt gott men samtidigt sjukt överskattat om man ser till jobbet som ligger bakom.

Har du inte testat råbiff tidigare rekommenderar jag det varmt. Välj ett närpoducerat KRAV-märkt kött och prova med de klassiska tillbehören (vilka är beskrivna ovan, minus röstin då 😉

2 reaktioner till “Halstrad råbiff, en klar favorit

  1. Min man brukade tycka om råbiff. Han hade också en rå ägg-gula bredvid biffen på tallriken, plus lök och kapris.

    1. Jag har testat med äggula men tyckte inte det gjorde något för smaken. Fast det är ju många som gillar det och visst är gulan ett av de klassiska tillbehören.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *