High fat low protein

Som ni kanske minns tänker jag proteinfasta en dag per vecka det här året. För att få in en rutin på det har jag satt en fast dag och lotten föll på tisdagar. Jag har svårt att komma på saker man kan äta som inte innehåller protein, samtidigt som det ska vara gott och hyfsat mättande. Soppa är det som spontant dyker upp i huvudet, fast det vill man kanske inte äta både till lunch och middag?! Det kommer säkert ge sig med tiden. Tycker att jag lyckades ganska bra ändå.

Började dagen med en kaffevariant jag inte testat tidigare. Äggula, MCT olja och smör värmdes försiktigt på spisen. Vispade sedan medan jag hällde ner det färdigbrygda kaffet (som alltid är smaksatt med kanel och kardemumma) i fettblandningen. Blev mycket gott! Smakade väldigt lent, nästan som att man hade grädde eller kokosmjölk i. Anledningen till att jag testade med äggula var för att se om man skulle hålla sig mätt längre än på ”vanligt” fettkaffe. Det gjorde jag inte. Lärde mig även något nytt idag och det är att en äggula innehåller ca 3 g protein. Har tagit för givet att allt protein sitter i vitan. Vilken miss!

Lunchen bestod av en avocado som jag mixade med kokosolja och salt. Strödde över lite pumpafrön och solroskärnor. Helt ok.

Till middag blev det spenatsoppa. Fräste lök, vitlök i smör och kokosolja och tillsatte spenat, kokosmjölk och vatten. Kryddade med salt och peppar. Det var här proteinet ”stack iväg”. 100 g spenat innehåller hela 3 g protein! Hahaha, jag hör hur jag låter 😀 Fast det blir ju mycket när man max ska äta 15 g på en dag.

Trots det höga fettintaget är jag hungrig och har varit så i stort sett hela dagen. Nu fram emot kvällskvisten fick jag även känningar av lågt BS (darrig, sur, måstefåmatmeddetsamma) vilket jag inte haft på många år. Julens frossande i kolhydrater och socker har definitivt satt sina spår. Även på våg och måttband. Har jag sagt att jag vägde in på 65,3 kg igår? Det är en ökning på 3 kilo, som skett under lika många veckor. Nä skönt att vara tillbaka i gamla rutiner. Hur trist det än låter 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *