Hemmagjord LCHF / paleo sushi

Alltså, ibland blir saker och ting så mycket godare än vad man tänkt sig. Typs som den här sushi middagen, ERMAGERD! Måste ju berätta vad som ligger på tallriken.

Laxen, som är ekologisk (men odlad) skar jag upp i tunna skivor och frös in i 72 timmar för att döda eventuella parasiter vilket man antagligen inte behöver oroa sig för med tanke på att den är ekologisk och odlad.

Sesamfröna rostade jag i torr stekpanna och lät sedan svalna. Blandade vita och svarta frön.

Ingefäran la jag in igår och fasiken vad god den blev! Finrev den på en mandolin, la i kokande vatten 10 minuter, hällde av vattnet och gjorde en lag på risvinäger, sukrin och salt som jag sedan la den avsvalnade ingefäran i.

Kanske att jag är mest stolt (eller imponerad) av makirullarna 😀 Använde mig av kokt, kallt blomkålsris som jag la på ett nori ark. Mixade ihop avocado och MASSVIS med riven pepparrot, lite majjo och salt och bredde detta ovanpå riset. La lite ruccola i mitten och rullade ihop. Bortsett från att bitarna inte blev så fina så var de brutalt mycket godare än originalet med ris. Och tänk så mycket nyttigare! Att välja bort wasabin framför pepparroten var ocskå ett genialiskt drag. Inga e-ämnen, men samma smak. Shit vad jag är nöjd med mig själv 😀

Varför köpa dyr sushi/sashimi när man kan göra egen som är både ekologisk, hälsosammare och smakar bättre?! Vi säger som såhär, jag vet i alla fall vad jag ska äta till middag imorgon. Igen 😀

7 reaktioner till “Hemmagjord LCHF / paleo sushi

  1. Jag har en variant, som vi kallar vietnamesisk tacos, med rispapper…det är det absolut godaste vi vet här hemma! Viet nam nam nam 😉 Vet du på en höft kolhydratsmängden på en portion av din sushi?

  2. Kan bara hålla mig. Gör också bara egen sushi numera då man vet vad som sedan ligger på tallriken. Så enkelt att göra och så mycket godare med blomkålsris…kan äta det alla dagar i veckan och till och med till frukost ha ha ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *