Carbnite! Rostbröd, banana nice-cream, potatiskakor och hemmagjord nutella

Idag är det lördag och dags för ännu en carbnite! Jag ska inte sticka under stolen med att jag flertalet gånger under veckan tänkt på vad jag ska äta denna dag. Förra veckan gick jag och trånade efter kokt ris. Denna vecka har jag hängt upp mig på rostbröd med smör och marmelad. Jag vill fortfarande undvika gluten så det har tagit sin lilla tid att hitta ett bra brödalternativ där detta inte ingår. Bageriet i närheten har inga bröd utan gluten. Tittar man på innehållsförteckningen på glutenfria bröd i matbutiken blir man mörkrädd och bestämmer man sig för att baka sitt egna glutenfria bröd så blir det oftast på majsstärkelse och den är jag inte heller helt bekväm med. Efter mycket om och men hittade jag till slut en glutenfri mjölmix gjord på vetestärkelse, psyllium, potatisfiber och guarkärnmjöl. Den fick följa med mig hem.

Vaknade halvsju i morse och satte igång med brödbaket direkt. Var en väldigt lång och tidskrävande process! Degen skulle knådas, jäsa, formas, jäsa, gräddas, vila - sen var det klart. Det både såg ut och luktade som bröd och smakade…..helt jäkla fantastiskt!!! Det var frasigt, lite segt och i kombo med smöret och marmeladen blev det magiskt. Satte i mig fyra skivor på raken och hade gärna satt i mig fyra till men sansade mig.

Innan kvällen är slut blir det potatiskakor med fetaost och något kött till middag och banana-nice.cream med hemmagjord Nutella till dessert. Nutellan går att göra både paleovänlig och LCHF vänlig beroende på val av sötning. Själv kör jag på vanligt socker då jag bara kommer äta det på under carbnites.

Numera tränar jag även på eftermiddagen strax innan jag börjar kolhydratladda. Det gjorde jag inte tidigare så det ska bli intressant att se om det ger påverkar resultaten. Vikten har ökat något under veckan, 0,4 kg och det beror nog på vilken tid i månaden det är. Fettprocenten däremot har minskat med 0,8%, vilket inte är helt tillförlitligt då jag bara använder mig av min Withings våg. Är man konsekvent och väger sig på samma tidpunk under samma förutsättningar får man ändå ett hum om vart man är på väg.

Nu ska jag frysa in bananen som ska bli till glass lite senare. Trevlig kväll på er!

6 reaktioner till “Carbnite! Rostbröd, banana nice-cream, potatiskakor och hemmagjord nutella

 1. Hej och tack för en inspirerande blogg!!

  Är relativt ny inom lchf och började mest för att mannen skulle gå ner i vikt. Själv skulle jag nog sålla mig till den fåfänga gruppen, smal men ändå lite löst här och där.., tycker det är sjukt intressant med att testa kroppen och vad lågt kolhydrat intag och mer fett kan göra för min hälsa och sömn. Carb nite låter väldigt spännande och jag är lite sugen på att köpa boken (då kiefer inte avslöjar några detaljer om upplägg om kost och träning), vad säger du e den värd att köpa?
  Hur känns kroppen jämfört med strikt lchf/ketos? Själv har/känner jag mig generellt kraftlös och trött i ketos.

  Tack!
  Leni

  1. Hallå och tack!
   Boken är gammal, tror den har 10 år på nacken och om jag inte är helt snett på det ska det komma en ny version. Jag tycker inte att boken var till någon större hjälp, konceptet är ganska enkelt. Läs mina tidigare inlägg om carbnite så har du innehållet komprimerat där 🙂
   Jag upplevde inget speciellt med att vara i ketos. Så som jag äter nu däremot, strikt 6 dagar och kolhydratladdar 1 dag, gör under för humör, träning och sömn.

 2. Tack för ditt svar!!! Då ska jag testa detta snarast 🙂
  Kombinerar du med styrketräning i början av veckan, nära carb Nite eller spelar det mindre roll?

  Leni

 3. Var hittade du månne den mjölmixen till rostbrödet? I mitt gravida tillstånd tillåter jag mig själv lite mer kolhydrater och är så galet sugen på rostbröd, men vill ändå inte köpa det vanliga eländet från brödhyllorna
  Mvh/Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *