En månad med Strong Curves

En månad med Strong Curves och 16 träningstillfällen senare. Kan inte påstå att jag ser någon skillnad. Däremot är känslan bra och jag trivs med upplägget. Samtidigt känns det som att man har tagit ett par steg tillbaka. Tränar nu ganska mycket med egen kroppsvikt. Lyfter inte så tungt utan fokuserar på teknik och kör väldigt mycket högrep. Jag förstår i vart fall att jag tidigare fokuserat på ”fel” övningar. Övningar som bygger mer lår än baksida/rumpa och bara det är en skön och behövlig insikt. Det finns två grundövningar (som går att variera i det oändliga) som ligger till grund för Strong Curves och det är glute bridges och hip-thrusts. Inget jag sysslat med tidigare, tyvärr. Här kan ni se båda övningarna med the glute guy himself - Bret Contreras

Strong Curves är utformat över ett tre månader långt upplägg där man var 5:e vecka byter övningar, tyngd, reps och set. Man får såklart anpassa övningarna efter var man själv ligger träningsmässigt - men tanken med programmet är att variera ganska mycket hög- och mellanreps, variera tunga och lätta vikter, köra många rump/ben övningar per pass och träna dessa muskler 3-4 ggr per vecka. Att successivt öka belastning (eller reps) är såklart önskvärt.

På måndag går jag in i fas två och det ska bli skönt med några nya övningar. Hoppas även på några synliga resultat. Hade inte gjort något om baken lyfter ett par centimeter från marken 😉

2 reaktioner till “En månad med Strong Curves

    1. Skulle vilja säga att det är range of motion. Vet inte vad det heter på svenska. Hip-thrust har i alla fall en större ROM - rörelsen blir ”större och längre”. Sen är det också olika från person till person vilen övning som känns och tar mest. För min del är det definitivt hip-thrust!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *