Naturlig deo på 5 minuter

Det här är något jag har tänkt göra länge, men det har liksom bara inte blivit av. Förrän nu då 😀 Det tar mindre än fem minuter att blanda till en hemmagjord deodorant och det är varken krångliga ingredienser eller trixigt att få till. Allt du behöver är:

2 msk kallpressad kokosoljaNaturlig deo
1 msk potatismjöl
drygt 1 msk bikarbonat
(eterisk olja för doft samt antibakteriella egenskaper)

Smält kokosoljan och låt svalna. Blanda därefter ner resten av ingredienserna. Rör runt några gånger medan deon stelnar. Skeda sedan upp i en glasburk för förvaring. Done!

Bikarbonat hjälper till att neutraliserar lukt och stärkelsen är till för att absorbera fukt från huden. Tea-tree oljan verkar antibakteriellt, men det fungerar att tillsätta andra eteriska oljor för önskad doft.

Jag var väldigt skeptisk till hur väl den här deodoranten skulle fungera, men nu har jag använt den i tre dagar och den har uppfyllt sin funktion med bravur! Den fungera en vanlig dag på jobbet, även under en snabb PW men kanske bäst av allt - den tål ett styrkepass på gymmet!!! Det är mer än vad andra ekologiska och naturliga deodoranter gör.

Det känns lite udda att smörja in den på huden då den är lite grynig. Känns lite som en scrub kräm. Den torkar i varje fall snabbt och ger inga fula märken på kläder. Jag vill ge den 5 stjärnor av 5 möjliga, so far. Har som sagt bara använt den tre dagar - men är mycket positivt överraskad.

6 reaktioner till “Naturlig deo på 5 minuter

  1. Hej! När jag slutade att ta deo överhuvudtaget för ca. 15 år sen har jag aldrig behov längre att ta deo efter jag svettar lite naturligt, men inte överdriven. tycker att deo (naturlkigt eller ej) trigger svettningen. men cocosolja är ju desinficerade och verka mot bakterier i alla fall.

    1. Vilken tur du har som inte svettas så mycket! Själv har jag ett ganska tungt jobb och jag är ganska säker på att min omgivning inte skulle uppskatta mitt sällskap om jag inte hade någon deo 🙂 Oavsett är jag väldigt glad att jag hittade den här naturliga varianten. Aldrig mera köbedeo för mig!

  2. Jag har använt den deon (utan eterisk olja) i över ett år. Fungerar toppen i alla sammanhang!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *