Paleo brunsås, är det möjligt?

Hjortfärsbiffar

Hösten är här och med den kommer en massa gott som exempelvis kantareller och lingon. Maten blir mer rustik och grytor, långkok och soppor blir återigen högaktuella. Jag håller på och provlagar nya paleo recept för Matdagboken.se och ett av recepten var dessa hjortfärsbiffar med brunsås och svamp. Med tanke på att vanlig grädde inte är ett alternativ blev det till att hitta en ersättare för denna och ganska naturligt föll valet på kokosgrädde. Brunsås på kokosgrädde….smaka på den 😀 I mitt huvud är inte heller kombinationen vilt och kokos a match made in heaven, men en måste ju prova.

Det blev helt klart över förväntan. Vad som gjorde det var att jag använde stekspadet som blev över från hjortfärsbiffarna (vilka också innehöll kokosgrädde, men det smakade man inte överhuvudtaget). Visst kände man av att såsen var gjord på kokos, konstigt skulle det vara annars, men faktum är att såsen dagen efter smakade mycket mindre av detta. Hade jag inte vetat hade jag kanske inte heller smakat detta. Jag använde mig av:

  • stekspad
  • kokosgrädde
  • timjan
  • lingon
  • dijon
  • tamarisoja (kanske inte helt paleo, men utan den blir det heller ingen brunsås)
  • salt och peppar

Lägger upp receptet på hjortfärsbiffarna inom kort

2 reaktioner till “Paleo brunsås, är det möjligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *