Up and running- men hur länge till?

Up and running

Äntligen funkar bloggen igen! Allt tack vare min datahackande man <3 Vet inte hur många timmar den stackaren lagt ner, men det är i varje fall alldeles för många. Det är ett återkommande fel på temat som ställer till det titt som tätt. Antingen kan man byta tema, eller så kan man ju alltid starta en ny blogg.

Jag är ändå ganska färdig med den här bloggen och ”sockertjocken”. Mycket har förändrats i mitt tankesätt runt kost och hälsa sedan jag började blogga, även om grunden i stort är densamma. Kolhydraternas vara eller icke är en av dessa skillnader. Att tro att alla, oavsett hälsotillstånd, ålder, kön och livsstil fungerar bäst på en strikt kolhydratreducerad/ketogen kost är både naivt och korkat - men det var med den inställningen jag startade den här bloggen. Usch, det är både roligt och pinsamt att gå tillbaka och läsa några av de tidiga inläggen jag skrev här. Thank God for getting older. And wiser 🙂

En ny blogg skulle innebära en fresh start, även om innehållet skulle bli väldigt snarlikt detta. Det skulle fortfarande handla om kost, kostrådgivning, recept, hälsa och träning. Paleo, paleoish, LCHF, lågkolhydratkost, glutenfritt, tillsatsfritt och ekologiskt. Styrketräning, cirkelträning, intervaller och HIIT. Kostråd för att må bra, få bättre hälsa, för att gå ner i vikt och minska i fettprocent. Kost för träning, för mindre värk och inflammationer, för bättre sömn och minskad stress. Olika tallrikar med samma grundtänk. Paleo, paleoish, LCHF, lågkolhydratkost, glutenfritt, tillsatsfritt och ekologiskt. Vad ska bloggen heta? Har du några förslag så skriv en kommentar.

Annars är livet just nu väldigt behagligt och roligt. Dieten går som på räls med fina resultat. Trodde inte det skulle vara speciellt kul med diet, men det är ju precis tvärtom! Fast jag ska nog inte ropa hej än, såhär två veckor in bara. Fråga mig om åtta veckor igen, om jag tycker det är lika kul då 😉 Nu ska jag bege mig till Green för att inhandla några ingredienser till veckans måltider. Bland annat står sashimi, hemlagade fiskbullar, thom kha gai och köttbullar på menyn. Bara för att man går på diet behöver man inte äta kokt torsk, ris och broccoli. Men mer om maten i ett senare inlägg.

Enjoy this gråmulna söndag!

 

 

 

 

 

9 reaktioner till “Up and running- men hur länge till?

 1. Nått med ren mat, clean eating, eat clean, naturligt… För oavsett hur dina tankar svänger med ny kunskap lär du kanske inte börja proklamera mer tillsatser och processad mat till folket?

 2. Jeg forstår godt din lyst til at starte forfra, men jeg vil alligevel gerne tale for at reparere på den gamle blog. Dels af hensyn til SEO men også fordi historik er godt. Uanset om man er enig i historikken, er det rart at kunne gå tilbage, fordi det netop viser udviklingen. Jeg falder nogle gange over gamle indlæg på min blog og kan slet ikke genkende mig selv. Men det var jo mig. Bare for 3-4 år siden 🙂

  1. Jag förstår vad du menar och visst är det kul (och skämsigt 🙂 ) att se tillbaka på vem man var och hur man tänkte för ett par år sedan.
   Men någonstans är jag nog ändå färdig med bloggen, eller det är nog namnet sockertjocken jag inte längre är bekväm med. Trodde inta jag skulle fortsätta blogga så länge som jag gjort. Då hade jag antagligen kommit på ett bättre namn 😀

 3. Huvudsaken är att du fortsätter blogga! Har sagt det förut, men det tål att upprepas: din blogg är min favorit alla kategorier. 🙂 Så djupdykande & intressanta tankar i spännande ämnen. Gillar din prestigelöshet också - att det är ok att ändra uppfattning, t ex om mängden kolhydrater.

 4. Har inte riktigt förstått mig på namnet sockertjocken 😉 även om det är enkelt o så, ”involverar” det ju inte allt bra du skriver om så tycker det låter bra med ett nytt namn och blogg! För att vara lite neggo, är det en del reklam, som du kanske kan bli av med? och det går inte att trycka på ett gammalt inlägg o komma till den (för mig iaf). Så tummen upp för förändringar 😀 Men håller även med ovanstående att det är bra att kunna gå tillbaka…och det är ju en del ända från 2011!!!

  1. Det där namnet kom till ganska snabbt och var inte så genomtänkt 🙂 Tanken var ju inte att jag skulle fortsätta blogga efter mina tre viktminskningsmånader.
   Ja det lutar mer och mer åt en ny och fräsch sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *