Fifty shades of LCHF, chapter 2

Första kapitlet finns null

Substitut-sökaren och (g)räddaren i nöden.
Älskar LCHF! Har gått ner i vikt, sockersuget är borta, jag är pigg och har en helt annan energi. Har dessutom sluppit undan vinterns förkylningar, vilket många runt omkring mig inte gjort. Kanske beror det på att jag numera äter D-vitamin?! Har hört att det ska vara bra både för det ena och det andra så jag äter minst 2000 IE om dagen.

Har även börjat få lite variation på mina frukostar. Dom första två månaderna åt jag ägg och bacon varvat med ägg, makrill och majjo, till frukost varje dag. Inget fel med det, men lite variation skadar väl inte?
Turkisk youghurt som jag blandar med en deciliter grädde, lite nötter och några hallon. Mums vad gott det är! Men vet ni vad det bästa är? Bröd! Jo, ni hörde rätt. BRÖD! Man kan baka de godaste bröden med olika nötmjöl och fröer. Åh vad gott det är! Har dock märkt att det är svårt att bara äta ett par mackor. Det blir lätt att man äter för många, men vad gör det? Det är ju LCHFbröd.

När jag gick över till LCHF trodde jag att jag var tvungen till att avsluta mitt långvariga förhållande med socker, men så behövde det absolut inte vara! Jag vet ingen annan diet som har utrymme för dessert, kakor och sött - men med LCHF behövde jag inte välja bort detta! Är det inte fantastiskt så säg. Jag kan både ha kakan och äta upp den. Med detta sagt slänger jag ihop en chokladmousse bestående av 70% choklad, sötningsmedel, grädde och ägg. Endast LCHF godkända ingredienser.

Vispgrädde…Vad skulle jag göra utan dig? Detta vågar jag nog påstå är den ingrediens jag använder mest, efter ägg då. Jag häller en skvätt i mitt morgon kaffe, blandar i min yoghurt och det ingår i alla såser och gratänger. Det går liksom inte att misslyckas när man använder grädde. Vid närmare eftertanke innehåller alla mina mål under en dag grädde. Men vad gör det? Grädde är ju LCHF godkänt.

Ja det är gott att leva. Och det är gott att vara mätt och nöjd, samtidigt som man går ner i vikt. Men vid närmare eftertanke har det inte hänt så mycket med vikten den senaste månaden. Hm, undrar varför - jag äter ju bara LCHF godkända saker…

Sätter mig i soffan och slänger upp benen på fotpallen. Tar en ruta mörk choklad, lutar mig tillbaka och vänder upp första sidan i ”Den hemlige kocken”.

 

 

7 reaktioner till “Fifty shades of LCHF, chapter 2

  1. Fan vad jag känner igen mig i det du skriver! Äter/åt iofs inte grädde till ALLA mål hehe 🙂 Men jag är inne på att sluta med lchf-desserter som blir alldeles för ofta, känner att triggar igång mig som fan. Dessutom… fröknäcke får mig att överäta lika mycket som vanligt vitt bröd. Snyft… det är ju så gott! Och lchf! 😉

    1. Haha, jag tror många känner igen sig. Ja det är lätt att man tappar det och går loss bara för att det är LCHF tillåtet. Visst finns det utrymme för dessert (och fröknäcke;) men det beror ju lite på vad man har för mål. Men kul är det, i alla fall att blicka tillbaka och se hur man förändrats 😀

  2. För den som gillade bilden, kommer originalet ifrån I breathe, Im Hungry - Low Carb Caramel Machiatto Tiramisu http://goo.gl/NVpKE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *