LCHF risotto med parmesan och ruccola

Här kommer en annan variant på risotto (har gjort fetaost risotto tidigare). Den här var också sjukt god! Receptet beräknas till 3 port. Fast allt beror ju på hur hungrig man är…

1 gul lök

80 g champinjoner

1 vitlöksklyfta

smör

300 g blomkål

1 dl torrt vitt vin

salt och peppar

1/2 dl creme fraiche

70 g parmesan ost

ruccola

pinjenötter

Börja med att finhacka lök och svamp. Stek i smör, pressa i vitlöken och salta. Stek tills det fått lite färg. Riv blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet. Häll sedan ner detta i stekpannan. Tillsätt eventuellt mer smör. Blandar runt. Häll på vinet och låt sjuda 3-5 min, så det blir lite mjukt (men ”tugget” ska ändå vara kvar). Riv parmesanosten fint (spara 20 g till garnering) och häll ner den och crème fraiche i risotton. Peppra. Rosta pinjenötterna i torr panna. Hacka rucollan grovt. Häll ner ruccolan precis innan servering, toppa med nötterna och resten av parmesanosten (grovriven.)

Till detta hade vi kyckling milanese, eller på vanlig svenska - panerad kyckling. Recept på detta hittar du här.

Sjukt god middag! Kommer snart titulera mig själv mästerkock 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *