Det lyckades! Blev bättre än förväntat. Har läst mycket att Stevian kan ha en liten bitter smak, men den märktes i alla fall inte i denna desserten.
Receptet hittade jag på SteviaVitals hemsida. Blir 4 port
Ingredienser
3 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 msk SteviaVital Steviasocker.
1 vaniljstång Tillbehör
Bär av något slag, tex hallon eller blåbär
Tillagning
1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter.
2. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen, lägg i både det som är urskrapat och själva vaniljstången. Tillsätt SteviaVital Steviasocker.
3. Koka upp.
4. Lägg på lock och ställ åt sidan och låt det dra ca 10 minuter.
5. Sila av.
6. Krama ur gelatinbladen och låt smälta i grädden.
7. Fördela blandningen i små, fina glas. Låt stå kallt och stelna i kylen, ca 3 timmar.
8. Servera med färska bär, tex hallon eller blåbär.
Nästa gång tänker jag använda mig av hallon i själva gräddsmeten. Blir några fler kolhydrater, men det är kul med lite variation.
Nu bär det iväg till syrran. Det vankas oxfilé fondue. Till dessert, pannacottan såklart. Ibland är livet bara bra!
Enjoy!
Jag har även provat att smaksätta med citron. Använd skalet av 1 styck citron, det yttersta lagret, finrivet såklart och juicen från halva citronen. Detta ska ner i grädden samtidigt som vaniljstången. Blev jättegott det också. Jag tycker nog man ska prova att minska mängden Steviasocker till 1/2 msk, då den trängde igenom lite när jag använde 1 msk.