Stevia is in da house!

Yes! Idag kom äntligen mina sötningsprodukter som jag köpt på nätet hos SteviaVital.

SteviaVital är produkter baserade på blad eller extrakt av blad från plantan Stevia Rebaudiana (sv Sötflockel). Stevia finns i många arter där Rebaudiana är den som används för sötning. Stevia tillhör familjen Chrysantemum. Stevia kommer ursprungligen från Paraguay och odlas där och på några utvalda platser i Sydamerika och Asien.

Extrakten som tas tillvara är främst de söta ämnena Steviosid och Rebaudiosid, där den senare är den sötaste och mest sockerlika, med minst eller helt avsaknad eftersmak.

Nu jäklar ska det experimenteras med diverse kakor och desserter. Vaffådådå? undrar någon - har sockertjocken sötsug???? Naj, det har hon inte! Men det är ju så, att det snart är jul och nyår och då hade det ju varit trevligt om man kunde bjuda sina gäster på lite nyttiga bakverk, eller hur?!

Var börjar jag? Kan bli en pannacotta… Med hallon och kanske lite riven mörk choklad….

Adios amigos! Förklädet kallar!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *