LCHF taco/fajitas bröd
januari 25, 2012 i Baka, Recept
4 ägg
120 g cream cheese
1/2 dl fiberhusk
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen. Häll i cream cheese, kryddor och pressa ner vitlöken. Vispa. I med fiberhusken och vispa lite till. Låt svälla 10 minuter. Tag fram 2 st plåtar och lägg bakplåtspapper på dessa. Fördela degen på de två plåtarna. Lägg sedan bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut den tunt. Det ska typs täcka hela plåten. Låt pappret ligga kvar som skydd medan degen gräddas i ugnen 10 min. Man kan sätta in båda plåtarna samtidigt. Sedan är det bara till att antingen skära ut runda bröd, eller dela degen på mitten så du får 4 rektanglar. Vid alternativ ett blir det automatiskt lite “degspill.”
Sen är det klart!
Spännande, detta ska jag prova :)
Har du provat att frysa dem?
Jepps det går bra att frysa dom! Bröden funkar även om man vill göra wraps. Hoppas du gillar dom!
[...] Med det menar jag egen tacokrydda, eget tacobröd och egen guacamole . Recept på krydda och bröd hittade jag hos sockertjocken.se, älskar hennes blogg! Maten blev riktigt god, jag är [...]