Amen hjärnan måste ha kolhydrater

Det slår aldrig fel. Varje gång jag berättar för någon om att jag äter enligt LCHF kommer detta upp.” Hjärnan måste ha kolhydrater”. Jag får alltid försvara mig! Så en gång för alla, så här är det… Våra hjärnor vill ha glukos. Glukos är en sockerart -kolhydrater är socker. Det stämmer att hjärnan behöver glukos, men, om man inte äter tillräcklig med kolhydrater för att tillfredsställa hjärnans behov av glukos så tillverkar levern detta av protein och fett. När man begränsar kolhydratintaget hamnar man i ketos. Ketoner bildas från lagrat fett, då kroppen har begränsad tillgång till kolhydrater. . Ketonerna som bildas används av hjärnan istället för kolhydrater. Med andra ord behöver du inte äta kolhydrater för att kroppen skall få i sig glukos!

Smart va?!


 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *