LCHF mandelbröd med frön

Ännu ett bröd som levererar! Fick det här receptet av syrran, som i sin tur hittat det nånstans på the www, så jag vet inte vem som ska ha cred för att ha kommit på det.

Anyways, till 1 bröd behöver du:

100 g mandel

50 g valnötter (hade inga, så jag tog paranötter)

50 g sesamfrön

2 msk fiberhusk

1.5 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 msk brödkrydda

150 g frön (jag blandade linfrö, pumpa och solros)

250 g kesella 10% (eller crème fraiche)

6 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel, nötter och sesamfrö till mjöl. Blanda sen med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och kesella i en egen bunke. Blanda därefter ner mjöl och frö-blandningen i äggsmeten. Låt svälla 10 min. Häll därefter blandningen i en bakplåtspappersklädd 1.5 liters form. Grädda längst ner i ugnen i 80 min (så länge säger originalreceptet.) Jag hade dock bara mitt bröd inne 65 min. Har varmlufts ugn, så jag vet inte om det påskyndar hela processen. Fick även täcka det med folie efter redan 30 min. Hade då fått massor av färg, så ha lite koll på det.

Låt sedan brödet svalna innan du skär upp det. Alltså, nu har jag ju inte ätit ”äkta” bröd på typs hundra år, men jag har provat en massa olika LCHF bröd. Detta brödet seglar upp på 5 i topp listan!!! Varför? Det är inte ”äggigt”, det är inte svampigt - det är bara GOTTIGT 🙂

8 reaktioner till “LCHF mandelbröd med frön

  1. Reblogged this on Magrutor med LCHF… and commented:

    Bakade det här brödet idag igen. Det är fan det bästa LCHF brödet ever! Gör det i en 1 liters form så du får till ett högt ”riktigt” bröd. Prova även att rosta det, bred på smör och ost….To die for!!!

  2. Grundreceptet kommer från: http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/lchf-formbrod/#comments

    Bra sida för recept 🙂

  3. 100 gr mandel ? Är det mandelmjöl då ? Det går inte att skriva i dl, tsk, msk form ? Jag är så dålig på gram och sånt 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *